Connect with us

BH talenti

Ples Bosanaca protiv Rosenborga: Ibričić izveo slobodnjak, a Alić odlično asistirao za vodstvo Domžala (VIDEO)

Objavljeno prije

,

Trenutno je u toku revanš susret 3. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu između Domžala i Rosenborga. Pitanje prolaska je, nažalost po Slovence, riješeno još u prvom meču jer je Rosenborg slavio s čak 6:1.

Ipak, tako visok poraz u prvom susretu nije ostavio ekipu Domžala bez motiva koji su od 34. minute došli u vodstvo. U akciji su učestvovala dva bh. fudbalera. Prvo je slobodan udarac izveo Ibričić, a onda je Enes Alić lijepo asistirao Podlogaru koji je pogodio za 1:0.

Kako je sve izgledalo pogledajte OVDJE.


BH talenti

Emrah Bradarić ide očevim stopama

Objavljeno prije

 

Autor

Bradarić je poznato nogometno prezime u Maglaju i Zenici.

Ekrem je prijeratni igrač Natrona, Slobode, Čelika, Rijeke i još nekih domaćih i inostranih klubova.

Iako stoper mogao je “pokriti” više pozicija. Jednom je, nastupajući za Rijeku, desetak minuta branio. Uspješno. Kao što je korektno igrao gdje god je trenerima trebalo.

Njegov sin Mirza (2000.godište) prošao je školu Čelika i Sarajeva. Kada je završio juniorski staž morao je na kaljenje. Profi ugovori bili su rezervirani za “povlaštene talente”.

Ni Ekrem nije imao jaka leđa. Sve što je postigao bilo je vlastitim talentom i radom. Osobine koje su tada još, kako tako prolazile.

Na scenu dolazi treći iz čuvene nogometne loze. Emrah Bradarić. S kadetima Čelika, kao dvostruki strijelac, osvojio je državno prvenstvo. Struka tvrdi da se radi o izuzetnom dragulju. Znaju to i u Čeliku. Znaju i oni što selektiraju igrače za državne selekcije.

Emrahu ne treba ništa, osim šanse da na reprezentativnim okupljanjima potencijalnih Zmajeva pokaže svoj raskošni potencijal.

S.R.


Nastavi čitati

BH talenti

Nogometni turnir nada: Na Vlašiću briljirali Irman Zolota i Hamed Marić

Objavljeno prije

 

Autor

Završen je jedan od najuspješnijih i najbolje organiziranih internacionalnih fudbalskih turnira na Vlašiću za dječake od 10 i 12.godina, a u organizaciji SRC “Vlašić”. Promotori turnira bili su fudbalske legende gospodin Predrag Pašić i Ivan Gudelj.

Jedan od onih koji je bio na čelu ovog divnog događaja i dao najveći doprinos, bio je poznati fudbalski trener, Travničan Adnan Hodžić. Koji je fudbalsku stručnost odnio u daleku Afriku, u kojoj je ostavio, ne samo svoje, nego i ime svog Travnika i svoje Bosne i Hercegovine.

Uz spomenutu dvojicu Hodžić je bio i jedan od promotora turnira.

Pozdravnim govorom goste i sudionike pozdravio je Fadil Mešan, jedan od najsvestranijih sportskih radnika u ovom dijelu Evrope. Umjesto načelnika Kenana Dautovića turnir je otvorio Fadil Mešan.

Dautović je učesnicima poslao poruku izvinjenja, u kojoj im je poželio uspješan nastup, uz obećanje, da će turnir ubuduće biti tradicionalni.

Irman Zolota, član Vlašića iz Turbeta i veležovac Hamed Marić, po mnogima pokazali su najviše. Pred njima je lijepa perspektiva. Ako se budu razvijali kako treba “smiješi” im se lijepa perspektiva.

Sve čestitke organizatorima i trenerima kampa.

F.M.


Nastavi čitati

BH talenti

Ide li Hanan Rožajac stopama Sameda Baždara?

Objavljeno prije

 

Autor

Novopazarac Samed Baždar jedan je od najvećih potencijala u srbijanskom nogometu. S šesnaest godina debitirao je za prvi tim Partizana.

Nije jedini iz Sandžaka, koji je nosio “crnobeli” dres. Osamdesetih godina neko vrijeme Partizanov sastav bio je nezamisliv bez radilice iz Pazara Bajre Župića. I napadač Ismet Ugljanin imao je zapaženih nastupa u Partizanu.

Još jedan fudbalski biser iz Sandžaka na “radaru” je skauta i vodećih klubova iz Srbije.

Hanan Rožajac, osamnaestogodišnji kadet Novog Pazara, dobrim je igrama na sebe skrenuo pažnju fudbalskih “emisara” .

Talentirani Rožajac uspješno se snalazi na lijevom i desnom krilu, a može igrati i na boku. Bilo je upita iz Partizana, Vojvodine i Čukaričkog o njegovom statusu i daljim planovima.

Da li će Rožajac krenuti putem koji je trasirao Samed Baždar vrijeme će brzo pokazati.

R.S.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE