PODIJELI

Budući da mjesecima nema novca za funkcionisanje najstarijeg sportskog kolektiva u Trebinju – FK Leotar – nema, Uprava je odlučila da proda klub.

Iduća dva mjeseca građani će moći da kupe akcije Leotara u vrijednosti od hiljadu maraka. Ukupna vrijednost akcija je tri miliona.

“U slučaju da se u prva dva mjeseca ne ostvari željeni broj uloga i potreban broj uloga, onda sljedeća četiri mjeseca broj uloga je neograničen. Znači neki pojedinac moći će da kupi sve preostale akcije kluba”, kazao je Milan Tomanović, generalni direktor FK Leotar.

Trebinjci su model prepisali od FK Sarajevo. Najbolje bi, kažu, bilo kada bi klub kupio grad ili neko javno preduzeće. Ali, za sada zainteresovanih nema.

“Taj model upravljačkih prava je uradio fudbalski klub Sarajevo tako da je u Bosni i Hercegovini već viđen taj model privatizacije na mala vrata”, rekao je Milan Tomanović, generalni direktor FK Leotar.

Fudbalski klub Leotar je najstariji sportski kolektiv u Trebinju. Prošle godine proslavio je 90. rođendan. Bio je prvak BiH 2003. godine, a trenuto se takmiči u Drugoj ligi RS grupa Istok.

PODIJELI