PODIJELI

Nova sezona skijanja je tu. U subotu su žene otvorile vrata utrkama skijaškog kupa u Soldenu. Prva veleslalomska utrka najviše je radosti donijela italijanskoj reprezentaciji. Naime, pobjedu je odnijela Marta Bassino koja je slavila ispred sunarodnjakinje Federice Brignone prošlogodišnje pobjednice Svjetskog kupa, te Petre Vlhove.

Fantastičnu je prvu vožnju odradila Marta Bassino, koja je ostavila iza sebe Brignone sa 0.58 stotinki te Norvežanku Holtman 0.92 stotinke.

U zanimljivoj drugoj vožnji, Brignone je odvozila savršeno, ali Bassino je uspjela sačuvati prednost iz prve vožnje i uspjela slaviti ispred sunarodnjakinje.

Također ne zaboravimo napomenuti i Petru Vlhovu koja je imala najbolje vrijeme druge vožnje s kojom je osvojila “broncu”, dok je Holtman pala na 5. mjesto. Još razloga za slavlje Talijana kreirala je Soffia Goggia koja je izborila odlično šesto mjesto.

Što se tiče skijašica iz regije napomenimo i Metu Hrovat sa 6. mjestom te Anom Bucik sa 21. mjestom

Mikaela Shiffrin favorit za Veliki Globus odlučila je propustiti Soelden zbog ozljede leđa. Sljedeća nas utrka čeka u Leschu gdje se vozi Paralel. Jedno je sigurno, ova sezona će sigurno donijeti velika uzbuđena i odlične vožnje.

Što se tiče muskaraca bolji start nismo mogli očekivati. Iako smo pomislili kako će ovo biti borba za postolje Krisfoffersena, Pinturaulta i Kranjeca koji dominiraju ovom disciplinom grdno smo se prevarili.

Sjećate se Lucasa Braathena koji je prošle sezone sa brojem 40 doskijao do 6. mjesta?

Danas je pomenuti mladić od 20 godina odradio fenomenalnu utrku te je odličnom drugom vožnjom uspio slaviti ispred dva Švicarca. Drugo mjesto osvojio je Marco Odermatta sa samo 0.05 stotinki dok je do trećeg mjesta stigao Gino Cavizel. Zanimljivo je da je Gino upravo bio vodeći nakon prve vožnje.

Favoriti Alexis Pinturault te Henrik Kristoffersen završili su na 4. odnosno 5 .mjestu.

Slovenac Žan Kranjec koji nas je oduševljavao u prošloj sezoni završio je na 7. mjestu. Hrvat Filp Zubcic koji je također bio odličan prošle sezone završio je na 12. mjestu te je ostvario dobar rezultat. Vjerujemo da je ovo samo zagrijavanje kako za Zubčića tako i za Kranjeca.

Kao i kod žena slijedi pauza, a 14. narednog mejseca se vraćaju na skije u Lech/Zuers gdje slijedi Paralel slalom.

(Anamarija Gugić)

PODIJELI