PODIJELI

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na kojoj će se razmatrati prijedlozi za novog selektora “A“ reprezentacije počela je danas oko 13.30 sati u Zenici.

Na sjednici održanoj sredinom novembra članovi ”fudbalske vlade” BiH nisu se uspjeli dogovoriti o tome kome dati povjerenje da naslijedi Mehmeda Baždarevića, kojem je ugovor istekao po okončanju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Tada su se spominjala imena Mehe Kodre i Amara Osima, ali očigledno niti jedan od dva kandidata nije dobio neophodnu podršku Izvršnog odbora.

Ovog puta situacija je slična. U periodu između dvije sjednice Stručna komisija u kojoj su Ivica Osim, Zvjezdan Misimović, Duško Bajević i Sead Kajtaza trebala je obaviti razgovore sa kandidatima i danas iznijeti svoj prijedlog. Spominjala su se mnoga poznata svjetska trenerska imena, poput Turčina Fatiha Terima ili Šveđanina Svena Gorana Erikssona.

U Zenicu je stigao i Ivica Osim, ali je odbio ući u salu gdje se održava sastanak.

Na današnjoj sjednici raspravljat će se o osam tačaka, a ona koja se odnosi na izbor selektora je pretposljednja po redu. Sjednica bi se trebala završiti oko 18 sati.

PODIJELI