PODIJELI
FOTO: Klix.ba

Na stadionu Grbavica danas su počeli radovi na rekonstrukciji travnjaka koji je postavljen 1976. godine, a Plavi će od sljedeće sezone igrati na terenu s najmodernijom travom.

Vrijednost investicije za kupovinu i postavku novog travnjaka je 1.254.146 KM, a sve finansira FK Željezničar vlastitim sredstvima te uz podršku institucija.

Renoviranje travnjaka u Dolini ćupova vršit će grčko-bugarska kompanija Hellasod/Greentech s kojom je Željezničar danas i zvanično potpisao ugovor.

“Ukupna vrijednost investicije je 1.216.000 KM, a u drugoj fazi NS BiH će uraditi hibridni travnjak koji će koštati 200.000 eura i bit će u rangu Wembleyja. Također, NS BiH će finansirati zatvoreni sistem kontrole, to jeste brojčanike. Imat ćemo najbolji teren u regiji i šire. Bitno je napomenuti da će osim utakmica igrači prvog tima moći i trenirati na njemu, tako da će sadašnji pomoćni teren biti na raspolaganju omladinskim selekcijama”, rekao je Misimović krajem marta ove godine.

Na početku današnjih radova u ime NS BiH bio je i Nihad Hodžić.

“Radi se o planskim aktivnostima ljudi iz Željezničara, kao što je poznato, utakmica s Belgijom morala se igrati na nekom drugom stadionu, no zahvaljujući aktivnosti Uprave FK Željezničar i izgradnji istočne tribine, osigurali su uslove za odigravanje utakmice”, rekao je Nihad Hodžić, ekspert NS BiH za stadione te je dodao:

“Iz UEFA-e su istakli da je Grbavica najperspektivniji stadion u smislu podizanja na nivo stadiona treće kategorije. Nadam se da političari ovaj trenutak neće iskoristiti samo za slikanje, a predsjednik NS BiH Elvedin Begić osigurao je milion eura kroz saradnju s UEFA-om te će nakon ovog projekta uslijediti pokrivanje istočne tribine. Travnjak će biti gotov u septembru kada će naša reprezentacija ugostiti Irsku”, istakao je on.

Podsjećamo, Željezničar je u posljednjem kolu prošle sezone savladao Sarajevo na Grbavici rezultatom 2:1, a oni su u ovoj sezoni osvojili Kup BiH.

(Izvor: Klix.ba)

PODIJELI