PODIJELI
Fudbalski “A” reprezentativci BiH danas su se počeli okupljati u Zenici povodom predstojećih utakmica sa gibraltarom i Albanijom.

Među prvim, u Trening kamp u Zenici stigli su Kenan Pirić i Dario Đumić.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti član reprezentacije, pogotovo kad dolaziš iz Premijer lige. Velika je i odgovornost. Na nama je da radimo, da li ćemo dobiti minutažu ili ne, nije ni bitno, moramo dati maksimum na treningu. Ne treba nikoga potcjenjivati, svaka nam je utakmica važna, ima par igrača koji su kažnjeni, ali selektor je pozvao nove igrače i svi su u formi i treba ući u utakmicu što ozbiljnije, jer svaki rezultat osim pobjede bi bio loš za nas”, rekao je Pirić po dolasku u Trening kamp.

Debitant u reprezentaciji bit će Dario Đumić, koji se Baždareviću nametnuo sjajnim partijama u holandiji za NEC Nijmegen.

“Sretan sam i ponosan, uradit ću što mogu ovdje na najbolji način. Ništa ne očekujem, treba što bolje se pokazati na trening i dati sve od sebe, a odluku će donijeti selektor”, kazao je Đumić.

Iako je Gibraltar jedna od najslabijih reprezentacija u svijetu, selektor Mehmed Baždarević pozvao je na oprez.

“Znamo da je pred nama kvalifikaciona utakmica i moramo se što ozbiljnije pripremiti jer znamo koliko su nam ta tri boda bitna za ono što nas čeka. Protivnika respektujemo ali dat ćemo maksimum da pobijedimo i da najspremijih 11 igrača istrči na teren i da svoj maksimum”, dodao je Baždarević.

Fudbalska “A” reprezentacija BiH u subotu će ugostiti Gibraltar u Zenici, a tri dana kasnije gostovat će Albaniji, gdje će “Zmajevi” odigrati prijateljski susret.

PODIJELI