PODIJELI

Ponovo iz Konjica jedna veoma lijepa fudbalska priča. Već više od deset godina u Konjicu radi Škola fudbala Bambino koje više nego uspješno vode braća blizanci profesori Adis i Adnan Elezović bivši junorski reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Ovih dana počeli su pregovori o uspostavljanju sportske saradnje između ŠF Bambino i fudbalskog velikana iz Regije, HNK Hajduka iz Splita.

U gostima ŠF Bambino bila je delegacija jednog od najpopularnijih klubova u Regiji, HNK Hajduka, Split, u kojoj su bili potpredsjednik Nadzornog odbora NK Hajduka, Nikica Krnić i Ivan Matić.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo bilo ugostiti predstavnike ovog velikog kluba, HNK Hajduka iz Splita. Ovom saradnjom bit će omogućeno kvalitetnim fudbalerima iz ŠF Bambino odlazak na kamp HNK Hajduka, profesionalno usavršavanje trenera iz ŠF Bambino kao i poboljšanje metodologije rada ŠF Bambino u saradnji sa HNK Hajdukom.

Ova saradnja će se također ogledati i u pračenju razvoja mladih igrača iz ŠF Bambino od strane stručnog kadra HNK Hajduka.

“Očekujemo da će ova saradnja donijeti novi kvalitet u radu ŠF Bambino, kako u organizacionom tako i u sportskom smislu, te stvoriti mogućnosti našim mladim igračima koji imaju šansu da svojim ponašanjm, talentom, znanjem i upornošću zasluže priliku, a sve u cilju da jednog dana mogu profesionalno zaigrati fudbal”, kazali su za portal Sportske.ba, braća Elezović.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI