PODIJELI

Mauricio Pochettino je prije nekoliko sedmica dobio otkaz na mjestu trenera Tottenhama. Pochettino je bio trener Tottenhama preko pet godina, te je pretvorio Tottenham u ekipu koja svake godine igra Ligu prvaka, završava stalno u top četiri Premiershipa, ali su trofeji izostali.Prošle godine je sa Tottenhama imao šansu osvojiti Ligu prvaka, ali je predominantni Liverpool rutinski slavio pobjedu u finalu.

Mauricio je smijenjen, a kao zamjena je došao Jose Mourinho. Odmah nakon otkaza, argentinski stručnjak je povezivan sa velikim brojem klubova. I Pochettino se odlučio oglasiti po tom pitanju, pa je za argentinski Fox Sports priznao da ima klubova koji su zainteresovani za njega, te da je spreman da preuzme novi klub:

– Trebalo mi je malo vremena da prihvatim da više nisam trener Tottenhama, pet i po godina sam proveo u tom klubu, te sam zahvalan i igračima i navijačima i upravi kluba, što su mi omogućili da tamo provedem toliko predivnih godina. Sada je vrijeme da se okrenem novim zadatcima. Meni je 47 godina, te mi ne treba puno vremena da se odmorim. Imam nekoliko zanimljivih ponuda, te sam spreman da prihvatim neku od njih –  rekao je Pochettino.

PODIJELI