PODIJELI

Košarkaši Sparsa su viceprvaci BiH i finalisti Kupa. Učesnici su ABA 2 lige.

Košarkaški klub Realway se može pohvaliti najmasovnijom školom košarke u BiH i šire.

Spajanje najjačeg i najmasovnijeg košarkaškog kluba u Sarajevu je velika stvar za košarku ne samo u gradu, nego i u državi. Novinarima u SD Novo Sarajevo obratili su se predsjednici klubova Nedim Džemić i Nihad Selimović:

“Ovo je najveći projekat u ovom vijeku u BiH, trebaju ga iznijeti dva košarkaška bisera. Najveće bogatstvo pored mladih košarkaša su naši treneri. Ova dva kolektiva su vratila košarku u naš grad” rekao je Nedim Džemić.

Klub ima i velike ciljeve. U ovom trenutku pod svojom kapom ima 1.300 djece, 43 punkta u Sarajevu, 40 trenera i 16 selekcija.

“Kad je posljednji put prvak BiH bio iz našeg glavnog grada. Sarajevo više nije na košarkaškoj mapi, jer je jedini glavni grad koji nema učesnika u regionalnoj ligi. Imamo velike ambicije, želimo više od hiljadu djece u školi, želimo jak kamp, dobre rezultate, želimo dobre utakmice, pune dvorane i u konačnici titule. Realway ima jake ljudske resurse i sigurno ćemo učiniti sve da na regionalnoj, a onda i evropskoj sceni, napravimo iskorak, jer ova dva kluba to definitivno mogu” kazao je Nedim Džemić predsjednik KK Realway.

Košarkaški klub Spars za vrlo kratko vrijeme izgradio je imidž kluba u kojem su stasali mnogi igrači koji su kasnije nastavili karijeru u Evropi.

“Kao produkt ove saradnje dobit ćemo najorganizovaniju u najmasovniju košarkašku školu u regionu. Malo je klubova koji imaju 40 trenera pod svojim krovom, a to će imati Spars Realway. Želimo potaknuti i ostale klubove da rade na ovaj način. Krećemo od početka januara sa još jačim radom” rekao je Selimović.

Džemić i Selimović su pozivali i ostale košarkaške klubove da se uključe u ovu priču, koja ima za cilj jačanje i razvoj košarke.

“Pripremamo i košarkašku akademiju, jer je jako važno razvijati trenere, jer bez njih nema ni igrača. Pripremamo košarkaški kamp na Bjelašnici, koji treba biti najbolji kamp u regiji” rekao je Selimović.

Fuzija dva kluba obuhvata i ženske košarkaške selekcije. O tome su govorili Nidžara Munković-Tabaković, te Amra Tuzović.

“Ovo je novi početak košarke u Sarajevu. Nažalost, ugašen je simbol ženske košarke u Sarajevu, ali sada krećemo od nule. Čast mi je i zadovoljstvo što sam učesnica ove pozitivne priče kojom počinje nova košarkaška era u BiH” rekla je bivša košarkaška reprezentativka BiH, Nidžara Munković-Tabaković.

Jedan od prvih prijekata je Spars Realwey fest koji će se održati 8.februara

PODIJELI