PODIJELI

Nekadašnje velike zvijezde FK Velež, fudbalere od kojih su strahovali golmani širom regije, Semira Tucu, Predraga Jurića i Gorana Jurića zatekli smo u blizini Mostara, dan poslije velikog gradskog derbija.

Zrinjski je savladao Velež rezultatom 1:0, a Goran Jurić je ovom prilikom kazao kako je derbi opravdao ono što se od njega očekivalo.

“Bio sam na utakmici.  Iskreno, imao sam lošiju sliku Veleža u glavi nego što sam vidio i Velež me je pozitivno iznenadio, dobrom igrom. Mislim da Velež zaslužuje Premijer ligu, tu treba da bude, i isto tako očekujem da će biti u samom vrhu tabele”, rekao je Jurić.

Predrag Jurić je kazao kako je Velež imao lošiji start u Premijer ligi ali da zalužuje da bude u najjačoj bh. ligi.

“Mi koji gledamo, koji navijamo, očekujemo ipak malo više golova. Za nijansu je sinoć bio bolji Zrinjski. Velež se nije mnogo pojačao, koliko vidim, ali mislim da će se probuditi i da zaslužuju ovu ligu. To im od srca želim. Zrinjski je dobro prošao u Evropi, nadam se da će i oni još dalje dogurati. Još uvijek smo daleko od evropskog fudbala, nažalost. Za nijansu smo bolji od ovih klubova s kojim smo igrali, ali generalno odskačemo od evropskog fudbala. Previše naših talenata odlazi vani, pa je i to razlog tome”, naveo je Predrag.

Legendarni golman Veleža Enver Marić okupio je većinu nekadašnjih zvijezda Veleža, počevši od Bajevića, Vladića, Kodre, Tuce, Kalajdžića, Kajtaza.., pa do nekadašnjeg, prvog čovjeka Veleža, dugogodišnjeg igrača ali i  direktora kluba Marijana Kvesića.

“Ono što bih želio da vidim jeste da se igra jedan gradski derbi, da se igra jedan vrhunski nogomet, da publika bodri sve ono što je lijepo i da se na kraju pozdravi onaj koji je bio bolji. Ja se nadam da će vrlo brzo doći takvo vrijeme. Velež je takav klub koji ima izuzetno kvalitetnu tradiciju i ja sam siguran da će Velež osigurati status premijerligaša u BiH”, kazao je Kvesić za Sportske.ba.

Belma Baralija / Sportske.ba