PODIJELI

Da je bosanskohercegovački nogomet preplavljen brojnim malverzacijama, te da su na sceni mito i korupcija, svjedoči i posljednji šokantan slučaj. Naime, Ajdin Mrguda, trener Nogometnog kluba Vis Simm-bau iz Kosove kod Maglaja, navodno je nudio novac igračima protivničkog tima da u susretu s njegovim klubom “povuku ručnu”, piše “Avaz”.

– Nemoj sutra da nas ubiješ, ništa vam ne znači. Mi idemo na prvo mjesto, a ti si ovdje na zimu. Nemoj zafrkavati – napisao je Mrguda.

U toku komunikacije na Viberu, igrač se požalio treneru rivalskog kluba iz Druge lige Federacije BiH – grupa Centar (treći rang bh. fudbala) da to neće moći sam uraditi, ali i da imaju bolju ekipu.

– Dobre igrače imaš, ne mogu sam. Vidio si sve prošlu tekmu. Trebao si reći Mirzi da ranije da keš. Neki dan broji predamnom pet milja. Ništa ne govori. Ja sam vas čekao, makar ljubičastu onu, pravio bih se povrijeđen – odgovorio je Mace.

Ostaje misterija kome je izbrojano pet “milja”, a nakon ove poruke, trener je čvrsto obećao kako će dati igraču novac i da on stoji iza svega toga.

Da li je prepiska autentična ili je neko zloupotrijebio brojeve aktera ove “viber afere” znaju Mrguda i Mace.

PODIJELI