PODIJELI

 

Senad Lulić, doskorašnji A reprezentativac BiH, impresivnu karijeru počeo je graditi u Švicarskoj. I tako bh.selektorima skrenuo pažnju na ovo nogometno tržište. Što će brzo igrama potvrditi braća Izet i Sead Hajrović, te još nekoliko klasnih igrača, koji igraju za reprezentacije iz regiona.

Na dobrom putu da krene Lulićevim stopama je Elvir Muminović (18), omladinski reprezentativac BiH. Elvir je prošao sve selekcije Siona i sada je na korak do prvog tima.

U posljednoj utakmici s Nyonom. Timova do 21 godinu, Muminović je bio najbolji u timu Siona. Osim što je besprijekorno odradio defanzivnu zadaću, brzonogi i britki desni bočni, kad god mu se ukazala prilika, sudjelovao je u napadačkim akcijama Siona. U video prilogu pogledajte kako je u nekim situacijama reagirao bh.reprezentativac.

Inače, Muminović je igrao za kadetsku reprezentaciju, s kojom je osvojio nekoliko internacionalnih turnira, te igrao na Evropskom prvenstvu. Elvir čini kostur U 19 reprezentacije BiH s Hasićem, Kačavendom, Mujićem, Radonjom, Đokanovićem i drugima, koje je otkrio i afirmirao Sakib Malkočević, najuspješniji bh.selektor.

 

 

 

Pogledajte video:

E.R. (Sportske.ba)

PODIJELI