PODIJELI

Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko doživio je jučer povredu u utakmici 7. kola Serie A u kojoj je njegov tim na Olimpicu remizirao protiv Cagliarija. Konačan rezultat bio je 1:1.

I pored povrede Edin Džeko je odigrao kompletnu utakmicu nakon koje je sa stadiona Olimpico otišao direktno u bolnicu, gdje su pretrage potvrdile da je Dijamantu pukla jagodična kost. Dnaas će Džeko biti podvrgnut operativnom zahvatu zbog kojeg će propustiti utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje naš tim igra protiv Finske i Grčke.

Video odlaska Džeke sa Olimpica u bolnicu pogledajte OVDJE.

Zanimljivo da je prije nešto više od dvije godine Senad Lulić, igrajući za reprezentaciju BiH protiv Grčke, također nakon jednog udarca slomio jagodičnu kost. Povrijedio se u 16. minutu susreta šestog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” u meču u kojem su BiH i Grčka remizirali, rezultatom 0:0. Lulić je iste večeri operisan u zeničkoj bolnici. Jedno vrijeme nakon operacije igrao je sa zaštitnom maskom, baš kao što će to biti slučaj i sa Džekom.

PODIJELI