PODIJELI
FOTO: Mondo.ba

Nakon tri sjajna izdanja i isto toliko ubjedljivih pobjeda u samo osam dana, uz gol-razliku 12:1, fudbaleri Borca su nagovijestili da bi u finišu jesenjeg dijela premijerligaške sezone mogli da osjetno poprave svoju trenutnu poziciju na tabeli.

Pobjede nad Veležom i, posebno, nad Željezničarom podigle su ambicije navijača koji sada već maštaju o ponovnom nastupu svojih ljubimaca na međunarodnoj sceni. Nije nemoguće da se Banjalučani uskoro i uključe u borbu za neko od mjesta koja vode u Evropu jer, nakon prvenstvene pauze, Borac gostuje kod “fenjeraša” Zvijezde 09, a onda na svom terenu dočekuje Tuzla siti i Radnik. Teoretski, devet osvojenih bodova bi omogućilo da “crveno-plavi” naprave značajan pomak prema vrhu tabele.

– Moram prvo da kažem da nam ova pauza nikako ne odgovara. Mi smo u naletu, a Zvijezda 09 će sada imati priliku da se koliko-toliko stabilizuje. Za nas je gostovanje u ugljeviku u ovom momentu ključna utakmica od koje će mnogo toga da zavisi! A što se tiče Evrope, zaista nije realno da sada pričamo o tome. Ima još mnogo toga da se igra, mnogo je bodova u igri i svašta je moguće da se desi! Naš cilj je da do odlaska na zimsku pauzu zadržimo priključak sa vrhom pa da onda, u zavisnosti od stanja na tabeli, ali i klupskih ambicija, vidimo da li nam je i šta potrebno – objasnio je strateg Banjalučana, Branislav Krunić.

M. M.

PODIJELI