PODIJELI

Četvrto kolo Lige košarkašica obilježila je uvjerljiva pobjeda Feniksa u Banovićima protiv aktulenih prvakinja, visoka pobjeda Orlova, a utakmice u Konjicu i Tuzli dogođene.

Košarkašice Orlova nastavile su sa sjajnim partijama ovoga puta savladavši ekipu Jumpera sa nevjerovatnih 81:24. Za Orlove je najviše poena dala Darija Babić 16, Anđela Gligić i Vladinka Erak dodale su po 15, a Tamara Rajić i Dragana Domuzin po 12. Kod Jumpera Amila Kahriman je dala 7, a Amna Kahrić 5 poena.

Ekipa Feniksa u derbiju kola savladavala je RMU Banoviće rezultatom 88:64. Feniks su do pobjede predvodile Nikolina Džebo i Tamara Kapor sa po 19 poena, dok je Nataša Šobot dodala 18 poena. U poraženoj ekipi Jovana Marković i Čarna Prokić ubacile su po 14 poena. Feniks je ovom pobjedom istakao ozbiljnu kanidaturu za prvo mjesto.

Mladi Krajišnik je sigurno slavio u utakmici protiv ekipe Igmana. Konačan rezultat susreta glasio je 88:65. Najefikasnija u redovima pobjedničke ekipe bila je Milica Simić sa 25 poena, dok je Gorana Kondić postigla 16 poena. U poraženoj ekipi Marijana Šehovac je postigla 25 poena.

Play Off je na svom parketu savladao ekipu Leotara 03 rezultatom 78:75. Amra Bajrović sa 23 poena je predvodila domaći tim do pobjede, Azra Nikšić je postigla 19, a Zerina Alispahić  14 poena. U timu iz Trebinja najefikasnija je bila Marija Kešeljević sa 27 postignutih poena.

Utakmice  Konjic – Brčanka i Jedinstvo Dženex – Čelik Subor su odgođene.

Tabela: Orlovi  8, Feniks, Čelik, Mladi Krajišnik po 6 bodova, RMU Banovići, Play Off, Jedinstvo, Leotar po 5, Konjic, Brčanka, Rudar Sport, Jumper, Igman po 4 boda.

PODIJELI