PODIJELI

Fudbalski klub Bosna Kalesija dobio je još jednu vrijednu donaciju. Radi se o opremi za omladinski pogon kalesijskog drugoligaša, koju je donirao Izetaga Halilović iz Švicarske. Donaciju je primio Sadik Osmanović, trener omladinskog pogona FK Bosna Kalesija, koji se zahvalio Izetagi i istakao da se radi o izuzetno korisnoj opremi koja će pomoći mladim talentima iz Kalesije.

„Hvala Izetagi na ovoj za nas izuzetno važnoj donaciji koja je jako vrijedna za naš klub. On je na ovaj način pokazao da misli na FK Bosna, a posebno na dječake koji treniraju u skromnim uslovima. Moram naglasiti da ovo nije prvi put da porodica Halilović pomaže FK Bosna. Izudin Halilović, otac Izetage, je u nekoliko navrata ranije donirao opremu za ovaj klub, ali i računare za brojne škole na našem području. Imam obećanje od Izudina da će uskoro stići još jedna donacija. On je u saradnji sa prijateljem, koji radi u FIFA-i u Švicarskoj obezbjedio ovu donaciju za Bosnu, a kazao mi je da na tome neće ostati i da se u budućnosti možemo nadati još boljoj saradnji“, kazao je trener Osmanović.

Osmanović je na kraju naglasio da je posebno obradovan što je opremu uručio Izetaga, koji je nastavio stopama oca Izudina i izrazio uvjerenje da je ovo dobar početak saradnje FK Bosna Kalesija i FIFA-e. Inače Hasanović je poznat u dijaspori kao humanista i lokalpatriota, te kao veliki navijač bh.reprezentacije. O svom je trošku pratio nastupe naših igrača, bodrio Miralema Pjanića dok je igrao u Liomu i drugim klubovima. Halilovići su pravi ambasadori Kalesije. Ne rade to radi medijskog eksponiranja, već zbog brojne djece. Jedna zahvalnica, plaketa je najmanje što su Izetaga i Izudin zaslužili od svoje Kalesije.

R.S.

Foto: nkp.ba

PODIJELI