PODIJELI

Dosadašnji rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Panić nedavno je poručio kako više neće igrati za Zmajeve.

Tridesetogodišnji Panić nije nastupio za “Zmajeve” otkako je na selektorskoj poziciji Ivica Obrvan, a u razgovoru za Dnevni list potvrdio da će tako i ostati dokle god je hrvatski stručnjak na čelu.

– Reprezentaciji sam stalno bio na raspolaganju. Tu sam bio kad sam igrao i kad nisam igrao, ali jednostavno se neću odazivati dok je ovaj trener tu. To je moja odluka i stav. Reprezentacija može računati na mene u budućnosti, ali ne pod palicom ovog trenera – izjavio je Marko Panić i istakao da neće iznositi detalje i razloge svoje odluke.

Panić tako definitivno neće biti dio našeg tima na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, što će svakako biti velika šteta jer je uz Burića naš najuspješniji rukometaš u posljednje dvije sezone.

U međuvremenu oglasio se i Rukometni savez naše zemlje.
– Povodom medijskih istupa Marka Panića “da neće igrati za reprezentaciju dok je Ivica Obrvan selektor”, UO RSBiH ne razumije način na koji je to uradio rukometaš, te ne razumije njegovu odluku da neće igrati za reprezentaciju.

Stav UO RSBiH je da igrači nastupaju za reprezentaciju svoje države, a ne za bilo kojeg pojedinca. Takva vrsta komunikacije i saopštavanja odluke je neprihvatljiva, pogotovo jer se radi o jednom profesionalcu, stoji u saopštenju RSBiH.

PODIJELI