PODIJELI

U prvom kolu grupe 1 za elitnu rundu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Hrvatskoj kadeti Bosne i Hercegovine su bez većih poteškoća sa ubjedljivih 3:0 savladali Latviju.

Izabranici Sakiba Malkočevića su oba gola postigli na vrijeme, do vodstva su došli u 15. minuti kada je vlastitu mrežu pogodio Lušnickis. U 40. minuti sreća je pogledala naše igrače pošto je Zelenkovs pogodio prečku.

Naši momci su do novog pogotka stigli na startu drugog dijela, u 49. minuti pogodio je Šikanjić. Uslijedio je nešto mirniji period igre, a u 62. minuti Latvijci su ponovo uspjeli postići autogol, ovaj put to je uradio Veips.

Interesatno da naš golman Kršić nije imao potrebe niti za jednom intervencijom budući da Latvijci nisu imali  šuta u okvir gola, dok su naši momci postigli više golova nego što su imali šuteva u okvir(2).

U drugom meču ove grupe Rusija je sa ubjedljivih 5:0 pobijedila Moldaviju. Naredni mečevi su na programu 25. septembra, a sastaju se BiH – Moldavija i Rusija – Latvija.

Plasman u elitnu rundu kvalifkacija osigurat će dvije prvoplasirane ekipe.

BIH U17 – Latvija U17 3:0

Strijelci: Lušņickis 15′ ag, Šikanjić 49′, Veips 62′ ag. Stadion: District Sport Complex, Orhei, Moldavija. Sudija: Anders Poulsen (Danska). Žuti karton: Hasanović(BiH).

BiH: Kršić, Zilić, Tegeltija, Sadiku(K), Gazibegović, Santrač, Ramić, Šikanjić(od 71. Hasanović), Omerović, Salčin(od 67. I. Savić), M. Savić(od 52. Imamović). Selektor: Sakib Malkočević.

Latvija: Solopha, Velps, Frolovs, Lušnickis, Tobers(K), Kortkovs(od 74. Mednis), Kokins, Samoilovs, Salkovskis(od. Toņiševs), Zegele (od 22. Zelenkovs), Sklarenko. Selektor: Igors Stepanovs.

PODIJELI