PODIJELI

Reprezentativac Švedske te potencijalni “A” reprezentativac BiH Anel Ahmedhodžić potpisao je novi ugovor sa Malmeom.

Kako je objavio klub, Ahmehodžićev novi ugovor važit će do 2023. godine, a sportski direktor kluba Daniel Andersson nije krio oduševljenje zbog toga.

“Sjajno je produžiti ugovor sa Anelom. To je momak iz Malmea u kojeg čvrsto vjerujemo. Ima sve atribute koje treba imati jedan defanzivac. Još uvijek može razviti mnoge dijelove svoje igre, a u isto vrijeme pokazao je da je puno napredovao”, poručio je Andersson.

Zadovoljan zbog posla bio je i Ahmedhodžić.

“Vrlo sam sretan što sam stekao povjerenje kluba. Malme je moj dom. Ovdje sam odrastao i ovdje želim uspjeti. Započeo sam igrati fudbal ovdje. Posudba u Hobro bio je dobar potez. Morao sam igrati utamice i bilo je sve bolje zbog toga. Što se tiče trenutne situacije, žalosno je ovo što se događa. Fudbal jako nedostaje i želim što prije ponovo igrati i to pred navijačima”, izjavio je Ahmedhodžić.

Izuzev Anela Ahmedhodžića u Malmeu je i Adi Nalić. Ahmedhodžić i Nalić su budućnost Malmea, a vrlo moguće i ševedske reprezentacije. Osim ako NS BiH ne reaguje i pokuša dobiti bitku za bh. talente.

PODIJELI