PODIJELI

Nakon što je Grad Goražde aplicirao za Projekat „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu” prema Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, danas je u Maloj sali Gradske uprave Goražda organizovano svečano potpisivanje Ugovora o realizaciji pomenutog Projekta.

Ugovor u ime Grada Goražda, sa generalnim sekretarom NS/FS BiH Adnanom Džemidžićem potpisao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

Radovi predviđeni ovim Ugovorom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa/fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom.

Ukupna vrijednost projekta je oko 460.000,00 KM, s tim da je 260.000,00 KM obezbijedio Nogometni/Fudbalski savez BiH putem UEFA/FIFA, dok je ostatak sredstava od 200.000,00 KM obezbijedio Grad Goražde i Vlada BPK-a.

Govoreći o ovom Projektu generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Adnan Džemidžić u izjavi za medije je istakao:

„Naše je zadovoljstvo da smo danas u Goraždu jer smo doveli ovaj Projekat u fazu potpisivanja i naravno nakon ovoga ide sve ono što je predviđeno u skladu sa zakonom. Projekat je vrijedan oko 460.000,00 KM radi se o izgradnji terena sa vještačkom travom koja ide u okviru projekta UEFA hat trick broj 4 za koji je aplicirao NS/FS BiH i u sklopu kojeg se radi 15 stadiona širom BiH među kojima je i Goražde. Očekujemo da sredinom godine počnu radovi u sklopu ovog Projekta.“

(nfsbih.ba)

PODIJELI