PODIJELI

Fudbalski klub Sarajevo osvojio je drugu uzastopnu titulu prvaka BiH.

Sezona u Premijer ligi BiH prekinuta je nakon 22 odigrana kola, a Sarajevo je bilo lider sa osvojenih 45 bodova. Takmičarska komisija je donijela odluku, a Izvršni odbor N/FSBiH je u ponedjeljak navečer potvrdio, da Sarajevo osvaja naslov prvaka.

Navijači i igrači su na ulicama glavnog grada BiH odmah nakon te odluke proslavili titulu, a pojedini mediji su sinoć objavili informaciju da se organizuje velika proslava nove titule ispred Vječne vatre. Iz FK Sarajevo su za Sportske.ba potvrdili da od toga neće biti ništa. Slavlje će biti upriličeno, ali ne ispred Vječne vatre.

– Nažalost zbog svih odluka od 31.5. ove godine proslave ispred Vječne vatre neće biti. Nemoguće je to organizovati, jer je zabrana svih javnih okupljanja. Informacije koje su objavljene nisu istinite, jer nema logike da se ne mogu igrati utakmice, a da se organizuje jedno takvo okupljanje. Mi ćemo do kraja dana imati sastanak na kojem će biti dogovoreni svi detalji proslave titule. Klub će organizovati proslavu, a u kojem obimu će i kako to biti još uvijek nije poznato. Proslava bi trebala biti u petak, ali to kao i svi detalji će biti poznati tačno nakon današnjeg sastanka, kada ćemo se i zvanično oglasiti – kazali su iz FK Sarajevo za Sportske.ba.

(A.Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI