PODIJELI

Akcija “Kristal” koju je izvela policija u Bijelini izazvala je veliku pažnju javnosti.

Ukupno je privedeno 36 osoba. Pronađeni su droga, pištolji, panciri, velika količina novca. Njih 16 je zadržanao u policiji.

Na prvu najzvučnije ime uhapšeno u ovoj akciji bila je srbijanska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon.

Ipak ona nije “najveća zvjerka” koja je bila učesnik zabave u Bijeljini. Jedan od učesnika bio je i sudija sa FIFA i UEFA značkom iz Slovenije Slavko Vinčić. Kako je potvrđeno za Sportske.ba radi se o drugom najboljem sudiji iz Slovenije, odmah nakon Damira Skomine.

Sudija koji je rođen 25.11.1979 godine sudio je preko 160 utakmica u Prvoj igi Slovenije, sudio je Ligu nacija, Ligu Evrope, Ligu prvaka, a bio je pozvan i da sudi utakmice grčkog prvenstva. Dva puta je sudio i finale Kupa Slovenije.

Vinčić je ove sezone sudio tri utakmice u Ligi prvaka. Sudio je utakmice Club Brugge – Galatasaray (18.9.2019.), zatim KRC Genk – Liverpool (23.10. 2019.) i Manchester City – Shakhtar Donetsk (26.11. 2019.).

Još uvijek nije poznato kakav je trenutni Vinčićev status. Da li će biti jedan od optuženih ili će imati status svjedoka. Postavlja se pitanje i kako je ušao u našu zemlju kada se zna da su granice već mjesecima zatvorene.

(A.P./Sportske.ba)

PODIJELI