PODIJELI

Julija Nikolić, jedna od najboljih makedonskih rukometašica, preminula je u 38. godini života, prenose tamošnji mediji.

Nikolić je porijeklom iz Ukrajine, a državljanstvo Sjeverne Makedonije dobila je nastupajući za Kometal u periodu od 2003. do 2009. godine. Od 2013. do 2015. godine nosila je dres Vardara u kojem je otišla u igračku penziju.

Za selekciju Sjeverne Makedonije prestala je igrati na ljeto 2012. godine, a za državni tim te zemlje skupila je 57 nastupa. U trenutku kada se povlačila iz selekcije, bila je najbolje rangirana makedonska rukometašica.

– Tužna vijest je stigla iz Makedonije. Preminula je rukometašica Julija Nikolić, djevojački Portjanko. Makedonska reprezentativka je završila svoju karijeru 2015. godine u dresu Vardara. U Makedoniju je stigla 2003. godine iz Ukrajine, igrala je šest godina za Kometal Đorđe Petrov, potom u Turskoj, Francuskoj i Rusiji, a kratko je vrijeme provela i u RK Podravki u sezoni 2009./2010. Vratila se u ŽRK Vardar 2013. godine i dvije godine nakon toga završila sa svojom profesionalnom rukometnom karijerom.

Preminula je u Skoplju, gdje je živjela i radila nakon što je završila igračku karijeru – navedeno je u saopćenju njenog bivšeg kluba RK Podravka.

PODIJELI