PODIJELI

Prve utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se već u petak, kada su na rasporedu dva susreta.

Komitet za sudije i suđenje već je odredio arbitre koji će dijeliti pravdu u premijerligaškim mečevima koji se igraju u petak i subotu.

Derbi drugog kola igrat će se u Mostaru, gdje će na stadionu Rođeni Velež ugostiti Zrinjski, a pravdu u ovom meču dijelit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Gradski derbi koji igra od 19 sati prenosit će Arena Sport.

Duel između Radnika i Željezničara, koji će otvoriti drugo kolo PLBiH, sudit će Dragan Petrović iz Banje Luke.

Drugo kolo nove premijerligaške sezone ostat će upamćeno i po povratku Antonija Bandića, koji će suditi meč između Borca i Slobode, koji se igra u petak na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Podsjećanja radi, Bandić je prije tri godine izbačen sa liste premijerlgaških arbitara, te je dobio i jednogodišnju zabranu zbog cirkusa koji je režirao u Bijeljini, kada je u susretu Radnik – Zrinjski dosudio fantomski jedanaesterac koji je Mostarcima kasnije osigurao titulu prvaka BiH.

Nakon što ga je Komitet za sudije i suđenje FSBiH na sjednici održanoj 7. jula na osnovu prijedloga iz NSFBiH, uvrstio kao prijedlog za bh. elitu, a Bandić će tako nakon 1176 dana dijeliti pravdu na terenima PLBiH.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Petak, 7. august:

Radnik – Željezničar (17 sati) / Dragan Petrović, Banja Luka
Borac – Sloboda (19) / Antoni Bandić, Grude

Subota, 8. august:

Mladost – Sarajevo (17) / Miloš Gigović, Bosanska Gradiška
Olimpik – Široki Brijeg (17.30) / Elvis Mujić, Banovići
Velež – Zrinjski (19) / Adis Mulahasanović, Sarajevo
Tuzla City – Krupa (20.30) / Admir Musić, Sarajevo

PODIJELI