PODIJELI

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Ognjen Koroman mnogo je aktivan na društvenim mrežama.

Fudbaler koji je rođen na Palama gnjev ovdašnje javnosti privukao je kada je na meču protiv BiH visoko dizao tri prsta i tako potpirivao tenzije, a tada je “puklo” i njegovo prijateljstvo sa Emirom Spahićem.

Jučer je Koroman putem društvenih mreža podržao ratnog zločinca Ratka Mladića, kroz nekoliko sati istu objavu je obrisao, da bi sada prokomentarisao slučaj Fate Orlović.

– Svaku vjeru treba poštovati i nije bila ispravna gradnja crkve na zemlji koja nije srpska i koja pripada muslimanskoj porodici. Bez obzira na rat, narod treba da živi dalje u dobrim međuljudskim odnosima jer svi smo mi komšije, a uživot u mržnji nikome nije dobro donio, napisao je Koroman, a onda dodao:

– Sagradit ćemo crkvu na srpskoj zemlji i bit će sve kako treba. Međuljudski komšijski odnosi su jako bitno, pogotovo u današnjem vremenu. Napravit ćemo crkvu na srpskoj zemlji i ne treba nijednu vjeru ponižavati i provocirati bilo koga ma koje vjere bio. Neka je Bog sa svima nama i neka nam da mir i blagostanje. Fati Orlović želim brz oporavak i svako dobro svim žiteljima Konjević Polja ma koje vjere bili, dodao je.

Koroman je kao fudbaler najveći trag ostavio u Crvenoj zvezdi, a još se okušao u Rusiji, Engleskoj, Južnoj Koreji…

PODIJELI