PODIJELI

Karantin zbog pandemije koronavirusa teško pada svima, nisu ljudi naviknuti biti u “pritvoru”, ali većina zna da su to mjere zbog njihove sigurnosti i zdravlja.

Ipak, mnogo je i onih nemarnih, neodgovornih i nedisciplinovanih, koji bez obzira na sve krše mjere o karantinu ili samoizolaciji.

Mnogo njih je i među poznatim sportistima, pogotovo među fudbalerima.

Neki poput srbijanskog reprezentativca i napadača Real Madrida Luke Jovića dobili su mjesto na naslovnim stranicama brojnih listova. Mladi fudbaler rođen u Bijeljini dospio je čak na naslovnicu Marce, nakon što je u Beogradu prekršio samoizolaciju kako bi posjetio svoju djevojku Sofiju Milošević.

U problemu sa zakonom zbog kršenja odredbi vlasti bila su još dvojica srbijanskih fudbalera, a riječ je o Nikoli Ninkoviću i Aleksandru Prijoviću. Ovaj posljednji na kraju je čak priveden nakon što je prekršio policijski sat u Srbiji.

Sve trojica srbijanskih fudbalera su dobili krivične prijate, dok je Prijović osuđen na tri mjeseca kućnog pritvora.

Bahatim i nedisciplinovanim postupcima fudbalera može “pohvaliti” i Engleska.

Engleski reprezentativac i fudbaler Manchester Cityja otišao je korak dalje pa je u svoj stan pozvao dvije prostitutke kojima je platio 2.200 funti za cjelonoćno orgijanje. Nakon što je poslije toga licemjerno apelovao na ljude da ne krše samoizolaciju i da ostanu kod kuće, prostitutke su i revolta otkrile britanskim tabloidima seks skandal.

I kapiten Aston Vile, Jack Grealish, prvobitno je apelovao na ljude da ostanu kod kuće, a zatim otišao na zabavu kod prijatelja. Kasnije je u alkoholiziranom stanju udario tri automobila jer nije imao kontrolu nad svojim vozilom.

Karantin je prekršio i Wayne Rooney, koga je policija nedavno otjerala s ulica u Engleskoj, a sumnja se da je išao da se vidi upravo s Kyleom Walkerom.

Ruski fudbaler Fjodor Smolov je baš kao i Luka Jović karantin napustio zbog djevojke, dok je Jerome Boateng skrivio saobraćajnu nesreću jer je u vrijeme karantina želio posjetiti bolesno dijete.

Kako su ranije pisali mediji u Italiji karantin su samoinicijativno napustili Gonzalo Higuain, Miralem Pjanić i još neki fudbaleri Juventusa, iako je kasnije italijanski velikan pokušao “ublažiti” njihov potez kazavši kako su za to, navodno, imali dozvolu kluba, iako je njihov potez žestoko osuđen u italijanskoj javnosti.

Među onima koji su prekršili odredbe karantina je i bivši fudbaler Newcastlea, sada pomoćnik selektora Perua, Nolberto Solano. On je samoizolaciju napustio nakon kako bi prisustvovao zabavi na kojoj ga je kasnije uhapsila policija.

PODIJELI