PODIJELI

Evropska nogometna federacija (Uefa) uvjerena je kako neće morati prihvatiti ponudu britanskog premijer Borisa Johnsona da se nadolazeći Euro održi u Velikoj Britaniji, insistirajući na planu održavanja turnira u 12 zemalja kao što je to i ranije planirano.

Britanski premijer je ponudio krovnoj nogometnoj organizaciji “Starog kontinenta” održavanje EURO-a u Velikoj Britaniji jer će do početka prvenstva biti završeno cijepljenje protiv koronavirusa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Mi smo domaćini EP-a. Domaćini smo i polufinala i finala. Ukoliko UEFA želi možemo biti domaćini bilo koje utakmice,” rekao je Johnson u razgovoru za The Sun.

Evropsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 11. juna do 11. jula, trebalo bi se igrati na stadionima širom Evrope, a londonski Wembley bit će domaćin utakmica u grupama, kao i polufinala i finala.

Iz Uefe nisu željeli direktno komentarisati Johnsonovu ponudu pozivajući se na prethodne izjave u kojima se naglašava kako nastavljaju raditi na postojećim planovima, a konačna odluka bi trebala biti donesena 5. aprila.

 

PODIJELI