PODIJELI

Bivši evropski prvak, Košarkaški klub Bosna, već niz godina prolazi kroz agoniju, i na finansijskom i rezultatskom polju. To bi se moglo promijeniti u budućnosti.

Naime, predsjednik KK Bosna Royal Almir Bradić, razgovoru za Faktor.ba, najavio je da bi Studenti mogli dobiti jakog investitora iz SAD-a.

– U pisanoj formi smo dobili pismo namjere, što dovoljno kazuje o ozbiljnosti investitora. Riječ je o čovjeku koji je, kako obično u Sjedinjenim Američkim Državama kažu, “Bosnian American” ili ti ga bosanski Amerikanac. Riječ je o čovjeku koji je uspješan biznismen u američkim okvirima i koji je itekako vezan za Sarajevo i KK Bosna, i koji je spreman investirati kako bi naš klub dosegao nekadašnji nivo. Drago mi je da smo ime, grb i Bosnu uspjeli održati u životu. Dođu trenuci kada čovjek više nema ni snage, ali hvala Bogu pa su pravi ljudi na kraju sve prepoznali, te se iskreno nadam da ćemo uskoro dobiti Bosnu kakvu zaslužuju građani Sarajeva i naše domovine, rekao je Bradić, te je dodao kako je potencijalni investitor svjestan svih vrijednosti kluba.

– Apsolutno se ništa neće promijeniti kada je riječ o grbu i ostalim simbolima Bosne. Čovjek je svjestan svih tih vrijednosti. O njegovom imenu i imenu njegove kompanije još ne želim da govorim, a i ono što sam kazao u Tuzli, učinio sam u dogovoru s njim, objašnjava Bradić.

Prije dolaska investitora, pred klupskim rukovodstvom je mnogo posla.

– Masu toga treba prvo pogledati, pregledati i utvrditi da bi investitor imao kristalno čistu situaciju. Bosna će krenuti putem FK Sarajevo, u nekom smjeru u kojem je to izvodljivo, s obzirom na to da je ipak malo drugaćije jer se radi o domaćem čovjeku. On itekako osjeća damar Sarajeva i navijača, a ekonomske prilike u su takve kakve jesu. No, ako je suditi prema svemu, čini se da je ovo win-win situacija za sve. Klub, grad i navijači bi uskoro trebali doći na svoje, objasnio je prvi čovjek Bosne.

Na pitanje kada bi investitor trebao ući u KK Bosnu, Bradić tvrdi da bi situacija mogla biti mnogo jasnija do kraja godine.

– Kao svaki poslovan investitor, on želi da zna u šta ulazi. Mi smo već u procesu definisanja i u KK Bosna i u KK Royalu. Pandemija koronavirusa nas je malo usporila sve, ali ja se nadam da ćemo imati jasniju situaciju u narednih mjesec-dva, kada ćemo informisati javnost o svim dešavanjima. Iskreno, nekog roka nema, niti se treba žuriti i sve prebijati preko koljena jer je neko napokon spreman da pomogne, govori pravi vojnik kluba.

– Apsolutno poštujem njegovu privatnost. On je sarajevski zet, a dobro se zna šta to znači ovdje kod nas. Sve dobro napreduje, došli smo do izvora, ostalo je još da se napijemo, dodao je Bradić, te se osvrnuo na prvi tim.

– S obzirom na to koliko smo kasnili s okupljanjem ekipe i koliko su momci uspjeli zajedno trenirati, uvjetno možemo biti zadovoljni jer je sportski težiti ka boljem, zaključio je Bradić.

PODIJELI