PODIJELI

Predsjednik Željezničara Samir Cerić govorio je za Klix.ba nakon niza ostavki u rukovodstvu ovog kluba.

Podsjetimo, nakon današnjeg poraza od Tuzla Cityja na Tušnju, ostavke su podnijeli potpredsjednik kluba Jasmin Badžak i predsjednik te potpredsjednik Skupštine Ermin Čengić i Haris Lulić.

Cerić kaže da je zatečen tim potezima.

“Moram priznati da sam, kao i armija Željinih navijača, zatečen izjavama o ostavkama u Skupštini i Upravnom odboru kluba. Znam da su ti ljudi na izmaku snaga, u konstantnoj smo komunikaciji, ali ovome se zaista nisam nadao…”, rekao je Cerić i nastavio:

“Želim vjerovati da su ovo ipak neki ishitreni potezi, odluke donesene vruće glave. Stoga ću svakako sa svima u klupskom rukovodstvu napraviti seriju opsežnih razgovora da vidimo postoji li šansa da se predomisle, jer sam stekao vrlo visoko mišljenje o tim ljudima koji Željezničaru žele isključivo dobro i koji trebaju klubu u ovim trenucima.”

Dodaje kako ni njegov odlazak ne bi bio problem, ako neko smatra da bi to bilo ispravno.

“Što se mene lično tiče, pokrenuo sam neke stvari koje bih volio da realizujem, za mene je borba tek počela. Ako neko smatra da i ja trebam otići, da sam odgovoran za bilo šta i da će moj odlazak nešto promijeniti na bolje, to je najmanji problem”, poručio je.

PODIJELI