Connect with us

Podslider

Predstavnici iz RS-a neće se odazvati sjednici Saveza

Objavljeno prije

,

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u regionu koja nije riješila pitanje završetka rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a kako za sada stvari stoje to se neće riješiti još neko izgledno vrijeme.

Za danas je u Sarajevu bila zakazana sjednica UO Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi se trebalo konačno riješiti pitanje Premijer lige, međutim članovi UO koji dolaze iz Republike Srpske najavili su da se neće odazvati sjednici.

“Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske kao i Rukometni Savez Republike Srpske ne može prihvatiti ovakvo ponašanje gospodina Zadre, da se ignorišu svi konstruktivni prijedlozi koji dođu iz Republike Srpske i njihovih predstavnika kao i podrška trinaest klubova Premijer lige. Svi prijedlozi se ignorišu, potcjenjuju i uopšte se ne razmatraju. Nećemo da učestvujemo u takvom radu i nećemo se odazvati na sjednicu Upravnog odbora RS BiH za koju se ne zna ni gdje će biti održana. Advokat Rukometnog Saveza BiH je dao pravno mišljenje, gdje se moramo pridržavati Statuta, odluka, Propozicija takmičenja, a sve drugo vodi u haos. Znači naše je „ne“ takvom ponašanju gospodina Zadre, te se nećemo odazvati tom Vašem privatnom druženju. Problema imate u Federaciji i sami ih riješite, komesar jedan dan proglasi šampione, a drugi dan po Vašoj naredbi sve poništi. Mi iz Republike Srpske smo za transparentan rad i poštovanje Statuta, odluka i Propozicija takmičenja. Čekamo odluke komesara Premijer lige”, navodi se u saopštenju.

(svijet rukometa)

NAJČITANIJE