PODIJELI

Legendarni fudbaler Barcelone i reprezentacije Španije Xavi Hernandez po svemu sudeći neće više ostati u Kataru, gdje je do sada vodio Al Sadd.

Mediji s Bliskog Istoka prenijeli su ovu informaciju, a čini se da su se njoj najviše obradovali u Barceloni.

Xavi je velika želja kako bivšeg, ali ono što je mnogo važnije i sadašnjeg rukovodstva. Nije tajna da ga Joan Laporta želi na klupi katalonskog giganta, i da će učiniti sve kako bi ga doveo. Dok je izbjegavao da se dovodi u vezu s bivšim klubom za vrijeme Bartomeua, Xavi je pružio podršku Laporti, tako da su se i s te strane stekli uslovi za povratak.

A to znači i otkaz Ronaldu Koemanu, pa makar i nizozemski stručnjak uspio vratiti naslov. Trenutno je Barcelona na dva boda do lidera Atletica, a ima isti broj bodova kao Real. Otkaz Koemanu bi mogao značiti dobre vijesti za Miralema Pjanića, koji sa Koemanom nije u dobrim odnosima, te je potpuno izostavljen iz prvog tima. Dolazak Xavija bi vrlo lako mogao značiti i Pjanićev ostanak u Barceloni.

U subotu Barcelona dočekuje upravo Atletico, ali uz pobjedu u tom dvoboju, u preostala tri kola, potrebno joj je da i Real kiksa bar još jednom, jer trenutno Kraljevski klub ima prednost zbog boljeg skora u međusobnim duelima.

PODIJELI