PODIJELI

Članovi Škole fudbala OFK Tuzla proteklog vikenda boravili su Mostaru i Međugorju, gdje su igrali prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Škole fudbala Nacional i NK Mostar.

Put Hercegovine su putovale selekcije pjetlića, predpionira i kadeta koje su odmjerile snage sa sportskim prijateljima Denisa Sadikovića, velikog tuzlanskog fudbalskog imena, koji vodi ŠF OFK Tuzla.

Školu fudbala Nacional vodi Asim Škaljić, bivši igrač Veleža, Željezničara, Olimpika i drugih klubova, dok NK Mostar vodi Suljo Rebac, bivši igrač Veleža i reprezentativac bivše Jugoslavije.

– Rezultati nisu bili u prvom planu nego da djeca u ovom gteškom vremenu kada su nam putovanja svedena na minimum izađu van Tuzle, prošire svoja prijateljstva i upoznaju se sa radom i organizacijom drugih klubova. Djeca su bila oduševljena i sa sportskim centrom Circle u Međugorju, gdje su igrali utakmice na terenima gdje se pripremaju profesionalne ekipe iz BiH i inostranstva – rekao je Denis Sadiković.

Tokom boravka u Hercegovini dječaci sve tri selekcije su bila smještena u pansionu OASIS u Mostaru, gdje su imali sve uslove za odmor i kvalitetan boravak.

– Ovim putem se zahvaljujem vlasnici pansiona Suniti Zuhrić i njezinom mužu Ćamilu, prije svega na gostoprimstvu, te kvalitetnoj usluzi. Hvala i mojim kolegama Škaljiću i Rebcu na druženju i kvalitetnim utakmicama, a nadamo se da će prihvatiti naš poziv i doći u Tuzlu na odigravanje novih utakmica. Pohvalio bih dječake naše škole koji su ova dva dana pokazali svoje fudbalske vještine i primjereno ponašanje. kojim su dostojno predstavljali svoj klub i grad – istakao je Sadiković.

Pored Sadikovića, sve klupske selekcije je vodio trener Samir Jogunčić.

PODIJELI