Connect with us

Domaći fudbal

Privilegija je bila imati Ivicu Osima za trenera

Objavljeno prije

,

Tek sada kad se čovjek bavi trenerskim pozivom, može doći do prave spoznaje da je “Švabo” bio trener koji je išao ispred vremena, napisao je Edin Ćurić za “Avaz”.

Ja sam imao čast da igram za sve selekcije bivše države, radio sa mnogim poznatim trenerima, ali nijedan nije bio ni blizu našem ”Šefu”.

Jasnu viziju, način igre i organizaciju, zajedno sa svojim saradnicima, uspio je da prenese na nas a da to nismo ni primjećivali.

U to vrijeme se nisu koristili fudbalski termini kao sada, ali njegov način treniranja je imao uvijek jasan cilj. Akcenat je skoro uvijek bio na posjedu lopte, ali smo trenirali i ostale momente igre.

Igrati lijep, napadački i dominantan fudbal u sistemu 4-3-3 bila je njegova fudbalska filozofija.

Sad kad sve to posmatram iz trenerskog ugla, nevjerovatno je kakav smo automatizam u igri imali, što je bila posljedica konstantnog ponavljanja za vrijeme treninga.

Isto tako, fascinantno je bilo kako je “Švabo” bio fokusiran samo na igru svog tima. Mi našu igru nismo nikada podređivali protivniku.

U utakmicama protiv timova velike četvorke, a i u derbijima protiv Sarajeva uzdali smo se uvijek u svoj kvalitet. Nadigravali se, pobjeđivali i gubili ali uvijek igrali lijep i dopadljiv fudbal. Nismo u to vrijeme osvojili nijedan trofej, ali naša igra je bila prepoznatljiva i cijenjena čak i u Evropi.

Privilegija je bila imati Ivicu Osima za trenera. Šefe, počivaj u miru!


Domaći fudbal

Igman na pripremama u Međugorju, Adnan Elezović: “Planski igramo sa jačim protivnicima”

Objavljeno prije

 

Autor

Fudbaleri novog premijerkigaša konjičkog Igmana su na priremama u Međugorrju, puleni šefa struke FK Igmana Admana Elezovića novog člana elite bh. fudbala, u subotu 25. Juna su na Grbavici odigrali prvu konktrolnu utakmicu sa Željezničarom, domaći su pobjedili 2:0, a četiri dana kasnije sa Zrinjskim u Mostaru.

– Dvije prve kontrolne utakmice Željezničara i Zrinjskog, obratilili smo se šefu stručnog štaba Adnanu Elezoviću.

„ Od 16. juna smo počeli sa pripremama, igrači rade veoma dobro, nakon prve pripremne utakmice, jučer smo odigrali i drugu protiv Zrinjskog, a to im je bila generalka pred susret sa Sheriffom u okviru Lige prvaka. Planski smo krenuli da igramo sa što jačim protivnicima. Možemo biti zadovoljni šta su igrači pružili nekih 55 60 minuta, gdje smo bili ravnopravni na terenu.

Nastavljamo da radimo u Međugorju gdje imamo kvalitetne uslove za dobar rad. U narednim danima očekujemo par kvalitetnih pojačanja„ riječi su šefa struke FK Igmana Adnana Elezovića.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Novi potpis u redovima FK Sloboda

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Sloboda

Bosanskohercegovački premijerligaš FK Sloboda objavio je na svojim zvaničnim stranicama društvenih mreža da je Emir Jusić ostao u klubu.

Naime, fudbaler Slobode Emir Jusić odlučio je nakon isteka ugovora ostati u tuzlanskom klubu još jednu sezonu.

Prošle sezone Emir Jusić je bio izuzetno važan igrač u ekipi, odigrao je 30 utakmica u prvenstvu i postigao dva pogotka.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Novo ime u Zrinjskom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: HŠK Zrinjski

Zrinjski je odlučio pojačati konkurenciju na golmanskoj poziciji. Uz iskusne Josipa Čondrića i Antonija Soldu, te mladog Anisa Sefu u kadru je sada i 21-godišnji golman Marin Matej Topić.

Radi se o golmanu rođenom 2001. godine u Minhenu koji ima hrvatsko državljanstvo. Marin Matej Topić je posuđeni golman zagrebačke Lokomotive prošle sezone branio za ekipu Jadran Luka Ploče u 3. HNL – grupa Jug, prenosi MeridiansportBH.

Sezonu ranije bio je na golmanu ekipe Kroacija Zmijavci u Drugoj HNL. U drugoligaškom društvu zabilježio je osam nastupa i primio 13 pogodaka.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE