PODIJELI

Rukometaši Bosne iz Visokog pretrpjeli su poraz u oba četvrtfinalna susreta doigravanja za Prvaka Bosne i Hercegovine, čim su se oprostili od Premijer lige za ovu sezonu.

U četvrtfinalnom dvomeču, od visočke ekipe bili su bolji rukometaši Sloge iz Doboja, koji su izborili plasman u polufinale.

Na sjednici Upravnog odbora održanoj početkom ove sedmice, Upravni odbor se zahvalio trenerima Edhemu Sirči i Adisu Hadžiću, te sa njima neće biti produženi ugovori.

„Na sjednici održanoj 27. maja 2019. godine Upravni odbor RK Bosna Visoko donio je odluku da se na osnovu neostvarenih ciljeva za sezonu 2018/19. zahvali na saradnji dosadašnjim trenerima Edhemu Sirći i Adisu Hadžiću, te s njima neće biti produženi ugovori. S obzirom na sramotno ispadanje iz play-offa Premijer lige BiH Upravni odbor RK Bosna Visoko donio je odluku da će stručni štab i igrači snositi sankcije. Ovaj Upravni odbor nastavlja svoju misiju rada u RK Bosna Visoko. U toku je priprema izvještajno-izborne skupštine, na kojoj ce doći i do promjena u upravljačkim strukturama kluba. UO RK Bosna Visoko zahvaljuje se navijačima za svesrdnu podršku tokom cijele sezone i izvinjava se za katastrofalan rezultat u četvrtfinalu play-offa za šampiona Bosne i Hercegovine. Do 15. juna ove godine UO RK Bosna Visoko imenovat će novog trenera i održati izvještajno-izbornu skupštin, a u narednim danima ćemo rješavati statuse igrača za narednu sezonu!“ saopšteno je iz RK Bosna.

(Svijet Rukometa)

PODIJELI