PODIJELI
Foto: Ammar Krajnović

Sinoć je na platou gradačačke gradske biblioteke na Gradini održana promocija knjige ,,Od Vardara do zvijezda“ autora Suada Krajnovića. To je monografija ovog kluba koja govori o 95 godina postojanja i trajanja , o istoriji uspona jednog malog kluba pa do takmičenja u najelitnijoj ligi naše zemlje- Premijer ligi.

Promotori na knjizi su bili : jedan od najpriznatijih sportskih novina u zemlji, urednik nekoliko sportskih novina i portala Sinan Sinanović, sportski radnik koji je obavljao najviše funkcije u NS BiH, pisac nekoliko izuzetnih sportskih knjiga Iljo Dominković i Nikola Nikić, fudbaler koji je nosio dresove ovog kluba, Željezničara i nekoliko grčkih klubova oduševljavajući dugo godina publiku na mnogim stadionima svojim igrama i golovima. Svi su svojim nadahnutim izlaganjima učinili da ova promocija bude izuzetna i toplo primljena od posjetilaca, te su mnogi izjavili da je ovo jedna od najboljih promocija u Gradačcu u zadnjih nekoliko godina. Promociju su uveličali svojim dolaskom i kompletna ekipa prvog tima NK Zvijezda na čelu sa šefom stručnog štaba Senadom Hadžićem.

Izdavač knjige je JU Biblioteka ,,Alija Isaković“ – Gradačac. Jedna izuzetna promocija jedne istorijske knjige o klubu koji traje već skoro jedno stoljeće u predivnom ambijentu na gradačačkoj Kuli, učinili su da ova crveno – bijela noć pomalo zasjeni i onu poznatu gradačačku plavu noć zadnjeg dana Sajma koji je u toku.

Možda i zbog toga što se Gradačac diči Sajmom, dok se Zvijezda nosi u srcu.

(Suad Krajnović)

PODIJELI