PODIJELI
Foto Fabio Rossi/AS Roma/LaPresse 29/07/2020 Torino (Italia) Sport Calcio Torino-Roma Campionato Italiano Serie A TIM 2019/2020 - Stadio Olimpico Grande Torino Nella foto: Paulo Fonseca, Edin Dzeko Photo Fabio Rossi/AS Roma/LaPresse 29/07/2020 Turin (Italy) Sport Soccer Torino-Roma Italian Football Championship League Serie A Tim 2019/2020 - Grande Torino Olimpic Stadium In the pic: Paulo Fonseca, Edin Dzeko

Sinoć je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici istaknuo kako Džeko nije jedina opcija kada je riječ o napadu Juventusa te da je klubu potreban igrač koji će uspješno sarađivati s Dybalom i Ronaldom. Džeko je prva Pirlova želja, ali zbog problema u realizaciji Milikovog transfera iz Napolija u Romu moraju razmišljati i o drugim opcijama.

Uvijek dobro informisani Fabrizio Romano javio je danas da je Juventus u pregovorima s Atletico Madridom kako bi doveo Alvara Moratu na posudbu. Navodno su ponudili 10 miliona eura ekipi iz Madrida uz opciju otkupa ugovora za 45 miliona eura na kraju sezone. Čini se kako će Madriđani uspjeti angažovati Luisa Suareza, te da će tako stvoriti prostor za prodaju Morate. Ovim transferom bi Džekin prelazak u Juventus pao u vodu, te bi naš reprezentativac naredne sezon vjerovatno opet nosio dres Rome.

PODIJELI