PODIJELI

Šta da kažem, nisam se dobro ni naspavao, a i kako bih? Pa odigrali smo briljantno poluvrijeme, trebali smo voditi tri-četiri razlike, a na kraju smo uzeli samo bod, rekao je Robert Prosinečki, jutro nakon remija s Grčkom u Zenici. BiH je protiv Grka vodila 2:0, imala je u džepu šest bodova nakon prva dva kola, a onda je Pjanić dobio crveni karton.

– Ne znam, svi mi kažu da to nije bilo za crveni, a to je bila situacija koja je Grke vratila u utakmicu. Šteta za Pjanketa, kakav je samo gol majstor zabio, bio je to briljantan slobodnjak, odigrao je maestralnu utakmicu do isključenja, kaže Prosinečki, koji je u dvije domaće utakmice s BiH uzeo četiri boda na startu kvalifikacija.

– Nije loše, ali kad na ovakav način ispustite dva boda, onda moram biti nezadovoljan. Sa šest bih imao puno drugačije razmišljanje pred nastavak kvalifikacija, ali ja sam uvijek optimist, tako i sad, poručio je Žuti.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu, a njegovu selekciju u tri dana čekaju dva teška gostovanja. Prvo kod Finske, a onda u Torinu kod lidera Italije.

– Imat ću više vremena da s igračima pripremim te utakmice – kaže nam Prosinečki, kojega čeka nova operacija.

– Već sam prije najavio da ću nakon Armenije i Grčke otići na još jednu operaciju. Trebao bih na operaciju za nekoliko dana, a moram odlučiti gdje će me operirati, u Zagrebu ili Sarajevu. Nema razloga za dramu, sad me čeka jedan rutinski zahvat na koji moram otići, rekao je selektor BiH.

PODIJELI