PODIJELI

Robert Prosinečki je i dalje selektor našeg nacionalnog fudbalskog tima. Bila je to želja čelnih ljudi Nogometnog saveza, a na kraju je popustio i hrvatski stručnjak, koji je o svemu govorio za portal Radio Sarajeva.

– Tako smo na kraju odlučili, tu je bio i savez. Iskreno, nakon poraza Armenije smatrao sam da bi bilo najbolje da odem. Izvršni odbor je rekao drugačije, oni smatraju da još nije sve gotovo. Istina, očekuje nas i Liga nacija, tako da još imamo šansi, rekao je Prosinečki.

Dodaje kako još uvijek postoje teoretske šanse za plasman na EP.

– Ma, znam da smo još tu u igri… I dok ima nade, vrijedi se boriti. Zbog toga i treba pokušati popraviti situaciju. Upravo dva naredna meča su prava prilika.

Hrvatski stručnjak kaže kako je naš tim u jednom periodu igrao odličan nogomet, ali da je nakon toga uslijedio veliki pad.

– Moram kazati da je ekipa u jednom periodu igrala odličan nogomet. I onad je bilo jakih utakmica, pobijedili smo u Ligi nacija, plasirali se u A diviziju. I onda nam je ekipa pala. Nismo nikakvi bili protiv Finske, posebno u duelu sa Armenijom.

Sada Liga nacija preostaje kao jedina prava šansa za odlazak Zmajeva na EURO.

– Tu su nam zaista velike šanse. Posebno što se može dogoditi da ne igramo uopće polufinale. Švedska je blizu plasmana, kao i svi ostali timovi iz naše B divizije. Pravio sam računicu. Očekujem da igramo samo finale. Nema veze što će biti na neutralnom terenu, kaže Prosinečki.

Prosinečki će novi spisak objaviti već za manje od dvije sedmice, a najavio je neka nova imena na njemu. Dotakao se i Izeta Hajrovića..

– Svakako da će biti novih imena. Za 10 dana ide spisak i potrebni su nam igrači koji će maksimalno odgovoriti za dva važna susreta. Hajrovića ja nikada nisam prekrižio. Ako bude igrao u ovim danima kada budem pripremao spisak, moguće je da ga pozovem. Sve je otvoreno, zaključio je selektor za kraj.

PODIJELI