PODIJELI

Rober Prosinečki napokon ima razloga za zadovoljstvo. Nakon jednog turbulentnog perioda, BiH je odigrala sjajnu utakmicu protiv Finske te ubilježila visoku pobjedu (4:1).

“Igrali smo jako dobru utakmicu. Puno smo bolja ekipa bili večeras, trkački izvanredni, a onda je i kvaliteta došla do izražaja. Napravili smo lijep rezultat, 4:1, imali smo još neke šanse. Mogu čestitati svojim momcima kako su odigrali utakmicu. Odlazimo u kamp, sutra putujemo u Grčku. Još ima šanse neke da BiH ode direktno na EP. Moramo pobjeđivati, ovo je bilo stvarno dobro”, bio je prvi komentar selektora BiH nakon utakmice.

“Moramo vidjeti, neki su dobili udarce. Vidjet ćemo večeras i sutra i onda ćemo vidjeti ko će nastupati u Grčkoj. Ako budu tako trčali i u Grčkoj i ako budemo dobro taktički stojali, držali cijelo vrijeme loptu…

Prokomentarisao je Kvržića i Hajrovića…

“Kvržić je dobitak. io je prošli put na spisku, ali se povrijedio. Igra jako dobro. Dobili smo jednu sigurnost. Dečko igra sigurno u oba smjera. Može i naprijed, ali i defanzivno. Svi momci koji su igrali bili su fenomenalni. Izet je dao veliki doprinos, dao je i gol, a onda bi morao da govorim i o Hodžiću, Kovačeviću…. Odigrali smo stvarno odlično.”

Potom je govorio o Grčkoj…

“Nemamo izbora. Moramo na svaku utakmicu ići na pobjedu. Imamo svježe krvi, dva dana i vidjet ćemo. Momci će dati sve od sebe u Grčkoj. Nakon toga ćemo razmišljati dalje. Koliko god pričali da ne igra prvi tim, da nemaju nikakve šanse, dat će sve od sebe da pobjede. Koliko god su protiv Lihtenštajna imali veliki problem, dat će sve od sebe.. Pripremit ćemo se za to, nadam se da će biti dobro. Kratak je period do utakmice, ali tako je svima. Idemo sa samopouzdanjem što je važno. Bitno je za ekipu i sve nas i dat ćemo sve od sebe.”

Opet se vratio na Finsku…

“Znali smo da nam jedino iz kontri prijeti opasnost. Kovačevića i Bičakčića sam izabrao jer su brži, Seo je bio dobar, podsjetio je na onog iz Arsenala. Hodžić se nakon Dinama izgubio, u Mađarskoj daje golove. Džeku teško ko može da zamijeni, ali večeras je trčao i previše i na kraju ga nagradio taj gol.”

PODIJELI