Connect with us

BH Reprezentacija

PROSINEČKI ZA “SPORTSKE”: Idem u Rim vratiti Lulića u reprezentaciju

Objavljeno prije

,

Robert Prosinečki ne miruje. U Zagrebu kuje plan za svoj pravi debi na klupi reprezentacije BiH. Ono u Americi ne pika se, jer je igrala “B” reprezentacija, a BiH ima igrače i selektora A klase.

Prve prave akcije su protiv Bugara i Senegala. Selektor već priprema spisak. Na kojem će biti tridesetak imena. Oni najstandardniji, zatim neki izvan “Liga petice”, ali i nekoliko domaćih vedeta.

Za Sportske je najavio put u Italiju.

“Idem pričati s Lulićem. Želja mi je da igra u reprezentaciji. Takav nam igrač treba. Popričat ćemo otvoreno. “Lula” još može puno dati reprezentaciji”- naglašava “coach” Zmajeva.

Svratit će i kod Lulićevog klupskog rivala.

“Naravno da ću posjetiti kapitena Džeku. Potom i Pjanića. Ne idem u Rim i Torino da ih gledam kako igraju. To mogu i doma. Uostalom, šta imam gledati kako igraju Pjanke, Lula i Džeko. To su klase od igrača. Idem pričati s njima kao najiskusnijima u timu.”

Ne odustaje ni od jednog bundesligaškog asa.

” Kao što ti govorim za Lulića, tako mislim i za Ibiševića. Potrebni su nam svi, najbolji. Želimo i možemo na Evropsko prvenstvo.”

Veseli ga povratak Muhameda Bešića.

” Najbolju stvar je uradio što je otišao igrati. Tako i treba. Sad se vraća u pravu formu. Pratim ga, jako puno nam znači kada je u pravoj formi.”

Na radaru su Samir Memišević, te “Švicarci” Rifet Kapić i Kenan Kodro. Ne želi treneru Dinama Mariu Cvitanoviću “nabijati na nos” što je Izet Hajrović po strani.

” Ne sumnjam u Hajrovićev kvalitet. Tu su i Hodžić i Gojak. Amer je veliki potencijal. Oporavio se i on je naša budućnost”, uvjerava nas Robi.

Ko će najbolje prepoznati klasu, ako ne neko je bio igračina. Kao “RP”.

Selektor je odškrinuo vrata igračima iz bh.lige. Pogotovo nakon američke turneje.

“Gledat ću nekoliko utakmica domaćeg prvenstva. Neki će biti na ovom popisu za utakmice s Bugarskom i Senegalom. Na njima je da se dokazuju”, poručuje Prosinečki.

Raduje ga nagli interes igrača s ovih prostora koji su spremni promijeniti sportsko državljanstvo i staviti se pod zastavu BiH. Nikome ništa ne obećava, svima poručuje da je forma jedini kriterij za poziv. Jasno i želja da nosi dres BiH. Prosinečki će u Sarajevo za desetak dana. Kada popuste minusi. Do tada će ugrijati zidovi njegovog privremenog stana na “memli strani”.

(S.S./Sportske.ba)

NAJČITANIJE