PODIJELI

Utakmice u 2019. godini sa Armenijom, Grčkom, Finskom i Italijom, pokazale su da je odbrana veliki problem reprezentacije BiH.

Selektor Robert Prosinečki kuburi sa kvalitetnim rješenjima na stoperskim pozicijama, dok ima dvojicu jakih aduta na lijevoj strani, Seada Kolašinca i Eldara Ćivića.

Činjenica je da osim Ermina Bičakčića, nijedan stoper ne igra u ligama ”petice”. Ervin Zukanović je otišao u Saudijsku Arabiju, gdje želi produžiti karijeru. Po prvi put u selekciji se nalaze dvojica igrača iz njemačke ”cvajte” Mihojević i Todorović, te igrač poljske Korone, Adnan Kovačević.

Ne možemo se sjetiti kada je prije ovog posljednjeg spiska, našu najbolju selekciju sačinjavalo toliko igrača iz drugoligaških klubova (Šehić, Todorović, Mihojević i Hadžić).

U odbrani bi Prosinečki konačno mogao dati priliku Samiru Memiševiću, na desnom beku Advanu Kadušiću, u veznom redu Izetu Hajroviću…

Iako je Ibrahim Šehić trenutno u drugoj ligi, ne možemo zaboraviti da je bio junak Lige nacija.

Očekuje se i da Asmir Begović uhvati pravu formu Azerbejdžanu, jer sa njim, Šehićem i Pirićem, Prosinečki će biti na slatkim mukama jer sva tri golmana posjeduju kvalitet i iskustvo.

(Sportske.ba)

PODIJELI