Connect with us

Ostali sportovi

Proslavljeni bokser vraća se u ring u 45-toj godini

Objavljeno prije

,

 

Brojni su bokseri i borci u borilačkim sportovima boksali ili se nakon “oproštaja” vraćali u ring iz “mirovine” u poznim godinama.

Nije rijetkost kada se u profesionalnom ringu nađu borci u četvrtoj deceniji života. Međutim, kada neko “na pragu” pedesete navuče rukavice, to je vijest. Prava poslastica za ljubitelje borilačkih sportova.

Takav je slučaj s Adnanom Redžovićem, po mnogima, uz Dževada Poturka, jedan od najboljih boksera BiH svih vremena.

“Redžan” se vraća među konopce ne iz nužde. Naprotiv. Iz ljubavi prema sportu i boksu. On prkosi godinama. Fizički izgleda kao da je u tridesetim…

Povratkom u boks Adnan želi skrenuti pažnju i na svoje talentirane borce, ali i da ukaže vlasti, političarima, da više ulažu u sport i u najuspješnije ambasadore BiH. Što su bh.sportisti nebrojeno puta pokazali, a to su nedavno potvrdili bh.košarkaši na EP u Njemačkoj i naša zlatna plivačica Lana Pudar.

“Istina je, vraćam se u ring- potvrdio je Adnan Redžović za portal Sportske.ba.

Otkrio je jednu tužnu stranu odnosa politike naspram boksa.

Jedan od najuspješnijih bh.boraca na ovim prostorima požalio se utjecajnom političaru sa željom da se promijeni odnos prema sportu i boksu. Kada mu je uspješni bokser u nekoliko minuta nabrojao šta je sve osvojio širom svijeta promovirajući Bosnu i Hercegovinu, utjecajni političar ga šokirao “savjetom”.

-Vidi, tebi je najbolje da nastaviš boksati u Holandiji. Znam da oni ulažu u boks- zgrozio ga je bh.dužnosnik neočekivanim odgovorom i poslao nedvosmislenu poruku bh.sportašima.

Unatoč takvom maćehinskom odnosu bh.sportisti nastavljaju na najljepši način promovisati svoju zemlju.

Razgovor s Redžovićem pogledajte u video prilogu.

 

NAJČITANIJE