PODIJELI

Sedam utakmica 14. kola Prve lige FBiH igra se u subotu 09. novembra, a u nedjelju 10. novembra kolo svojim susretom u Hadžićima zatvaraju domaći Radnik i gračaničko Bratstvo.

U ovom kolu derbi se igra u Kaknju gdje četveroplasirani Rudar, 22 boda prima u goste sedmoplasiranu ekipu gabelskog GOŠK -a koji ima bod manje od Kakanjaca, ovaj derbi će suditi Antoni Bandić iz Gruda.

Lider Olimpik u ovom kolu gostuje u Orašju gdje ga očekuje domaća istoimena ekipa koja je, kao većina prvoligaša u zoni ispadanja, te se očekuje neizvjesna utakmica koja je povjerena Mostarcu Draganu Stojiću.

Puleni šefa struke konjičkog Igmana Fadila Hodžića nastavljaju se dobrim i efikasnim igrama u gostima, u prošlom kolu su ” ponizili ” Zvijezdu u Gradačcu (4:1) i postigli treću pobjedu u gostima. U ovom kolu na Gradskom stadionu u Konjicu gostuje bivši premijerligaš Metalleghe BSI, očekuje se veoma dobra posjeta poslije dugo vremena, Konjičani su na 5. mjestu sa osvojena 22 boda što je više nego dobar plasman. Uz podršku svojih navijača očekuje se osma pobjeda u jesenjoj sezoni i još bolja pozicija na tabeli. Uprava kluba je odlučila da je na ovoj utakmici ulaz besplatan .

Uz Igman i ekipe Goražda i Čapljine ove jeseni postižu veoma dobra rezultate, i Goraždani i Čapljinci koji su na 2. i 3. mjestu očekuju osmu pobjedu u ovoj sezoni u domaćim susretima sa bihačkim Jedinstvom i gradačačkom Zvijezdom .

Osmoplasirani Travnik, 20 bodova je domaćin ekipi Budućnosti iz Banovića koja je u zoni ispadanja, 14 bodova, to ne zanima Travničane koji će, kako se nadaju novom domaćom pobjedom povećati bodovni saldo za neizvjesnije proljeće.

Posljednja dva susreta domaćini Slaven iz Živinica i Radnik iz Hadžića su na dva posljednje mjesta, u Živinice stiže šestoplasirani TOŠK, 22 boda, a, u Hadžiće gračaničko Bratstvo koje je u zoni ispadanja. Na obje utakmice se očekuje veoma tvrda i neizvjesna utakmica do posljednjeg sučevog zvižduka.
U Živinicama je glavni ” svirač” iskusni Ilija Živković iz Orašja, u Hadžićima, Mostarac, Emir Spahalić

Subota, 09. novembar u 13:30 sati,

Kakanj : FK Rudar – NK GOŠK , glavni sudija : Antoni Bandić (Grude), pomoćnici :
Boris Bilješko (Novi Travnik) i Mirza Čehaja (Goražde), 4. sudija : Darko Gedžić (Brčko), delegat : Dalibor Šantić (Busovača), posmatrač : Ermin Halilagić (Sarajevo) .

Travnik : NK Travnik – FK Budućnost , Jure Delić, Marko Zelenika i Silvio Bubalo svi Mostar, Azem Karić (Zenica), Franjo Smoljo (Kupres), Amir Medić (Ključ) .

Konjic : FK Igman – NK Metalleghe BSI , Sanel Silić (Cazin), Edin Zjakić (Bihać) i Haris Ljuca (Sarajevo), Mario Pejić (Grude), Seadin Badić (Cazin), Jakov Tabak (Tomislavgrad).

Goražde : FK Goražde – FK Jedinstvo, Muamer Kurić (Jajce), Ivo Maglica (Livno) i Alen Gluho (Sarajevo), Benjamin Deljković (Sarajevo), Zlatan Pavljašević (Lukavac), Edis Zukić (Tuzla) .

Orašje : HNK Orašje – FK Olimpik , Dragan Stojić (Mostar), Admir Hadžiavdić (Goražde) i Nisad Ahmetašević (Gradačac), Dario Karačić (Čitluk), Eldin Hodžić (Tuzla), Fuad Zahirović (Novi Travnik ) .

Čapljina : HNK Čapljina – NK Zvijezda, Semir Sarajkić (Sarajevo), Marijan Ćosić (Široki Brijeg) i Edis Trklja (Sarajevo), Deni Ćatibović (Sarajevo), Mario Ivković (Livno), Eldin Prošić (Cazin) .

Živinice : NK Slaven – NK TOŠK , Ilija Živković (Orašje), Filip Jarić (Brčko) i Josip Vorgić ( Domaljevac), Kenan Bajraktarević (Orašje), Renato Buhić (Mostar), Filip Jelavić (Gabela) .

Nedjelja, 10. novembar u 13:30 sati,

Hadžići : FK Radnik – NK Bratstvo , EmIr Spahalić (Mostar), Sanel Grljević (Mostar)
Tarik Mulasmajić (Tešanj), Josip Martinović (Čapljina), Esad Kudelić (Bužim), Anto
Sučić (Nova Bila) .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI