PODIJELI

Prvak Kosova Drita trebao je danas na Colovray stadionu u Nyonu odigrati finalni susret preliminarne runde Lige prvaka protiv prvaka Sjeverne Irske Linfielda.

Utakmica je otkazana, a kao razlog se navodi pojava koronavirusa u ekipi Drite. Zaražen je jedan igrač, a švicarske zdravstvene vlasti u karantin su poslale cijelu ekipu.

Ranije je još jedan igrač Drite, koji je također bio testiran u petak, bio pozitivan na koronu, ali je utakmica polufinala preliminarne runde protiv andorskog Inter Escaldesa (2:1) odigrana, a igrači nisu bili poslani u samoizolaciju.

Pravila su jasna

Prema protokolu koji je nedavno predstavila europska nogometna reprezentacija ako u ekipi bude potvrđen slučaj zaraze na covidom-19 utakmica se može odgoditi ako raspored sljedećih runda kvalifikacija to dopušta.

S obzirom na to da je prvo kolo kvalifikacija u kojem će pobjednik susreta Drite i Linfielda igrati s Legijom iz Varšave predviđeno za 18. august, ta opcija ne postoji.

Ekipa može igrati utakmicu ako na raspolaganju ima najmanje 13 nogometaša od kojih je bar jedan golman, a pošto je cijela ekipa u samoizolaciji, izvjesno je da će prvak Kosova ispasti bez borbe.

PODIJELI