Connect with us

Domaći fudbal

Prvi nogometni turnir političara u Sarajevu

Objavljeno prije

,

Koordinacioni odbor NES BiH Regije 6 – Sarajevo, organizirao je malonogometni turnir i druženje sa članovima i simpatizerima stranke

U organizaciji Koordinacionog odbora Regije 6 – Sarajevo Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) proteklog je vikenda održan malonogometni turnir na fudbalskim terenima “Bentbaša”.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa iz šest općinskih organizacija na nivou ove regije.

Također, upriličeno je druženje sa svim učesnicima, članovima općinskih odbora i simpatizerima Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine. Turnir su posjetili: zamjenik predsjednika NES BiH Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Glavnog odbora NES BiH Mirza Batalović i legendarni igrač Sarajeva Mehmed Janjoš – Čala.

Prvo mjesto osvojila je Općinska organizacija NES Ilidža. Pobjednicima i učesnicima uručene su prigodne nagrade. Pobjednik prvog turnira je općinska organizacina Ilidža predvođena Kemom Habibija, druga je ekipa Stari Grad, a trećeplasirani tim je Novo Sarajevo, koje su predvodili Nedim Salihagić i Haris Selmanović.

Pehare i poklone podijelili su Hadžibajrić, Batalović i čuveni bordo as Mehmed Janjoš.

A. P.


Domaći fudbal

NK Stupčanica predstavio novitet na svom stadionu i najavio još dva projekta (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Stupčanica

Nogometni klub Stupčanica osvojio je titulu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – centar, a da u klubu marljivo rade i napreduju pokazuje i najnovija vijest iz ovog kluba.

Stupčanica se oglasila na svom Facebook profilu. Iz kluba su se pohvalili da je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na Dancu.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši.

Uskoro slijedi otvaranje upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali, nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i do sada, biti obaviješteni.”, naveli su iz kluba.

Foto: NK Stupčanica

Foto: NK Stupčanica


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Nakon što je Šoše podnio ostavku, oglasio se Feđa Dudić zanimljivom porukom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku, iako potvrde od strane ovog klubaj još uvijek nema.

Još uvijek nije poznat pravi razlog zbog čega je Šoše odlučio podnijeti ostavku na mjestu direktorske pozicije, ali se nagađa o raznim pritiscima kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

U posljednjih pet godina Šoše obnaša funkciju direktora kluba, kada je ovaj klub i doživio svojevrsnu renesansu.

Zanimljivo, oglasio se i trener Veleža, Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

“Sve što je činio i radio uvijek je bilo isključivo u interesu kluba. Nema žene i djece, njegova žena i djeca su Velež! 24 sata na usluzi i uvijek dostupan za sve. Džemil Šoše je dio Veleža, a Velež je veliki dio u srcu Džemila Šošea, to ne ide jedno bez drugoga.”, poručio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Kao grom iz vedra neba: Ostavka u Veležu!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Direktor Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku.

Nije poznato zbog čega je Šoše odlučio povući ovaj potez, mada se špekulira o raznim pritiscima kojim je bio izložen u posljednje vrijeme.

Šoše je dirketor Veleža bio u posljednjih pet godina, kada je klub iz Mostara doživio svojevrsnu renesansu.

Za očekivati je da se o svemu ubrzo oglase i iz kluba.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE