PODIJELI

Fudbaleri konjičkog prvoligaša Igmana nakon uvodnih priprema na Gradskom stadionu u Konjicu od ponedjeljka, 6. jula obavit će sedmodnevne pripreme u staroj bazi Bijelom Polju kod Mostara.

“Veoma sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, sve smo odradili po planu, nije bio povreda, svi igrači se osječaju dobro i zdravo, atmosfera je na visini. Od ponedjeljka smo na zajedničkim sedmodnevnim pripremama u Bijelom Polju, bit ćemo smješteni u hotelu “Borik”, treninge ćemo obavljati na stadionu FK Bjeloplojac, radit ćemo taktičko-tehničke elemente. Što se tiče igračkog kadra, neki igrači su napustili klub, prikljućeno je prvoj ekipi nekolicina juniora. Odigrat ćemo 1 ili 2 utakmice, 18. jula igramo sa GOŠK -om u Gabeli, a, 22. jula igramo igramo na Grbavici sa Željezničarom. 25. i 26. jula smo učesnici Memirjalnog turnira “Seid Padalović” u Buturović Polju, gdje će uz domaćina Klisa, igrati još jablanička Turbina i Guber iz Srebrenice. Još će nam se na ovim pripremama pridružiti tri igrača iz Željezničara koji će igrati kao posuđeni igrači.”, rekao nam je šef stručnog štaba Igmana iz Konjica, Fadil Hodžić.

Na pripreme idu sljedeći igrači, Alija Jamaković, Mehmed Pajaziti, Sead Vrače, Ismet Pendek, Benjamin Lukomirak, Admir Hodžurda, Maid Graho, Senad Kašić, Berin Alić, Muhamed Omanović, Meldin Podrug, Admir Mujagić, Vehudin Alešević, Rodrigo Karvalho, Tarik Hero, te Iris Mandžuka povratnik iz Veleža koji je potpisao ugovor sa Igmanom i 22 – godišnji desni bek Emir Tukić koji je stigao iz sarajevskog Olimpika, prošao Omladinsku školu Željezničar koji je takođe potpisao ugovor.

 

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI