PODIJELI

Fudbaleri konjičkog prvoligaša Igmana prvi dio sezone su završili na desetom mjestu, 19 bodova, s obzirom na vrlo izjednačen kvalitet puleni šefa struke Konjičana Nedima Jusufbegovića su u zoni ispadanja, pa se očekuje veoma nezvjesno proljeće za većinu klubova kada je u pitanju prvoligaški status.

Klub je već napustio sjajni golman Vasilije Kolak koji je potpisao ugovor sa aktualnim prvakom BiH Zrinjskim.

Obratili smo se šefu stručnog štaba Igmana Nedimu Jusufbegoviću da nam kaže o trenutnom stanju u ovom klubu.

” Prvo bih želio istaći jednu sjajnu vijest za sve ljubitelje sporta, posebno fudbala u Konjicu. FS BiH i Općina Konjic su ušli u realizaciju izgradnje pomoćnog terena sa umjetnom travom, ja se puno, puno zahvaljujem FSBiH i Općini Konjic u ime svih onih koji treniraju i koji će trenirati u našem klubu. To je najveći infrastrukturni projekat u posljednjih 30 godina i sigurno će doprinijeti razvoju i popularizaciji fudbala u Konjicu i šire ” kazao je trener Igmana Jusufbegović.

– Kada ćete startati sa priprema za vruće prvoligaško prolječe ?

” Sa pripremama za drugi dio sezone krećemo prozivkom u ponedjeljak 14. januara, u SD ” Konjičanka ” u 15:00 sati, trenirat ćemo u pomentoj dvorani i na Gradskom stadionu u Konjicu. Jedno je sigurno da nećemo imati dobre uslove za rad, te ćemo nastojati početkom februara otići na pripreme, gdje ćemo imati optimalne uslove i protivnike u kontronim utakmicama. Već imamo dvije dogovorene utakmice, 23. januara igramo sa Veležom, tri dana kasnije sa Željezničarom.

– Već vas je napustio sjajni golman Kolak !

– Dogovor je bio ako neko nađe bolje od onoga u našem klubu, može da ide. Zahvalio bi se Kolaku na više nego profeasinalnom odnosu i saradnji, mi moramo dalje, želimo mu svu sreču i napredak u karijeri.
Što se tiče igračke križaljke moguće je da će biti još odlazaka. Očekujemo da se pojave na prozivci, u razgovorima smo većinu pozicija definirali.
S nekima smo još u pregovorima i nadam se da će se to uspješno završiti. Prijeko nam je potreban golman i vezni igrači “, kazao je trener Igmana Nedim Jusufbegović.

Veznjak Denis Žerić koji je bio na posudbi, vratit će se u svoj matični klub Željezničar gdje će se probati nametnuti treneru Amaru Osimu.

(Ismet Nimanović)

PODIJELI