PODIJELI

QSI Međunarodna škola Sarajevo organizuje po prvi put manifestaciju “QSI Izbor sportista godine”, gdje će najuspješnijim sportistima QSI Međunarodne škole Sarajevo biti uručena priznanja i nagrade.

Ove godine sportisti su se takmičili kako na lokalnim turnirima tako i u Centralnoj i Istočnoj Europi gdje su predstavljali svoju školu, ali i Bosnu I Hercegovinu. Kategorije u kojima će se priznanja i nagrade dodijeliti su u muškoj i zenskoj kategoriji za U14 i U18 u slijedećim sportovima:

• MVP u fudbalu, košarci, odbojci, i atletici
• MVP-Izbor trenera
• Sportista godine

Nagrade ce uručiti direktorica QSI Međunarodne škole Sarajevo Jamie Martin , kao i član Izvršnog odbora asocijacije Centralne i Istočne Europske Skolske Asocijacije, sportska direktorica QSI Međunarodne škole Sarajevo Ajla Numić Škrijelj.

Prisutnim će se obratiti i Deni Radak koji spada u red najperspketvnijih mladih bh. košarkaša, 17-godišnji 200 centimetara visoki igrač član je KK Spars.

On se bavi košarkom već dvanaest godina. Nekoliko godina u nizu je proglašavan za najboljeg igraća države u svom uzrastu. Također, kadetski je reprezentativac BIH. Na ljeto je imao čast da bude dio kampa Addidas Derrick Rose koje mu je donijelo veliko iskustvo. Njegova ekipa KK Spars je dugi niz godina prvak države.

Deni Radak će govoriti o tome šta znači biti sportista, koliko rada i truda treba da se uloži kako bi se postigao uspjeh, i koliko je sport važan dio u procesu odrastanja svakog djeteta.

Svojim prisustvom ovu manifestaciju uveličat će ambasadori, predsjednici i direktori sportskih klubova, sportski referenti, i treneri košarkaških klubova KK BBY, KK KOš, karate kluba Sambon, RK Vogošća, kao i novinari online portala Sportske.ba.

PODIJELI