PODIJELI

Kao što je od ranije poznato, blokirani su svi računi Fudbalskog kluba Željezničar, prema objavi Centralne banke Bosne i Hercegovine.

S prvim danom mjeseca oktobra, uvidom u jedinstveni registar računa u BiH, moglo se vidjeti da je klubu iz Zvorničke 27 blokirano 13 računa u ukupno šest banaka. Situacija je i dalje nepromijenjena.

Kako danas piše Faktor, glavni problem zbog kojeg su računi u klubu i dalje pod blokadom krije se u tome da Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine, navodno, ne pristaje na to da klub sa Grbavice dobije novi reprogram duga.

“To je čitav proces, sve je još u toku. Ima više fakora koji su utjecali na to. Ono što je činjenica jeste da stručni dio kluba radi na dogovoru kako bi se sve riješilo na najpovoljniji način”, rekao je predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Nazif Hasanbegović za Faktor, koji je izbjegavao dati precizan odgovor, te je naglasio kako se razgovori još vode.

Podsjećanja radi, prema informacijama koje je Porezna uprava FBiH objavila u avgustu ove godine, Plavi sa Grbavice su povećali dug, a u tom momentu (5. august 2021. godine) bili su dužni 4.136.663 KM. Glavnica Željinog duga iznosi 1,7 miliona KM, dok je kamata nešto veća od 2,4 miliona.

Izvor: Faktor

PODIJELI