PODIJELI

Povodom dana osnivanja FK Radnički Lukavac 18. maja na stadionu Jošik bit će igran prijateljski susret između ove ekipe i NK Čelik Zenica.

“Naš klub osnovan je kao Solvay, kroz historiju mijenjao ime u Svačić, Kemičar, Radnički, Lukavac, da bi prije par decenija bilo vraćeno ime FK Radnički.

Ovaj dan (18.maj – utorak) će na stadionu Jošik biti obilježen susretom između našeg kluba i NK Čelik Zenica

(17:30). Obzirom na mjere koje su još uvijek na snazi, primorani smo ovaj susret zakazati bez prisustva publike, a popuštanjem mjera ćemo nadoknaditi proslavu svojim navijačima i sugrađanima, jer ova godina je naša!

Nešto iskusniji će se sjetiti i poslijeratnih duela u elitnom rangu bh fudbala kada su upravo ova dva tima vodila veliku borbu za šampionski naslov. Čelik je bio uspješniji, a naš tim je tada bio viceprvak. Dio je to nekih ljepših vremena za oba kluba, a trenutna situacija daje određenu simboliku ovom duelu.

Iza naših prijatelja iz Zenice, nalazi se turbulentan i težak period, a u prolasku kroz sve probleme, ključnu ulogu su odigrali upravo navijači, koji su baš kao i u Lukavcu preuzeli stvari u svoje ruke. Čelik je u procesu oporavka, a FK Radnički na najboljem putu da neke naredne rođendane dočeka stabilan i održiv.

NK Čelik se iskreno zahvaljujemo na prihvatanju našeg poziva za odigravanjem ovog susreta i iskreno se nadamo da ćemo se vrlo brzo sresti i u prvenstvenim duelima, u nekom bliskom, ali boljem vremenu.

Do odigravanja ovog susreta, za naše navijače ćemo u prodaju pustiti i donatorske karte, te navijačke rekvizite po pristupačnim cijenama, a koji će sigurni smo biti lijepa uspomena na 100 godina postojanja lukavačkog ponosa! Radnički živi!”, navodi se u saopštenju Radničkog.

 

PODIJELI